Ieder kind moet kunnen sporten en deelnemen aan culturele activiteiten

Foto: Archief

Wethouder Priem van de gemeente Putten en bestuurslid mevrouw Sinte Maartensdijk van de stichting Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Gelderland ondertekenen op dinsdag 12 december 2017 een samenwerkingsovereenkomst. Met deze ondertekening gaat Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in de gemeente Putten officieel van start.

Ieder kind moet kunnen sporten en deelnemen aan culturele activiteiten. Sporten en culturele activiteiten bevorderen de fysieke en mentale ontwikkeling en brengen spelenderwijs een gevoel voor discipline bij. Lang niet alle kinderen in Nederland hebben gelijke kansen om te sporten of culturele activiteiten te ondernemen, omdat hun ouders financieel minder draagkrachtig zijn. De stichting Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds stelt zich ten doel om deze kinderen snel, effectief en op laagdrempelige wijze een kans te bieden om te gaan sporten en deel te nemen aan culturele activiteiten. Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds stelt hiervoor een structureel bedrag ter beschikking voor contributie bij een vereniging en sportkleding en/of -materialen.

Alleen professionals uit het onderwijs, hulpverlening en de gezondheidszorg kunnen een aanvraag indienen. Zij zijn de zogenaamde intermediairs van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. Dinsdag 12 december 2017 is de startbijeenkomst voor deze professionals. Na de officiƫle ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst volgt een presentatie over de werkwijze van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. Deze bijeenkomst duurt van 16.00 uur tot 17.00 uur en vindt plaats in Stroud, Brinkstraat 91 in Putten. Alle professionele organisaties die werken met kinderen, sportverenigingen en culturele organisaties met jeugdleden zijn van harte uitgenodigd.

Professionele organisaties die intermediair willen worden, vinden meer informatie op www.jeugdsportfonds.nl/fonds/gelderland. Zij kunnen ook contact opnemen met projectcoƶrdinator Jurjen Engelsman. Hij is van dinsdag tot en met donderdag bereikbaar via telefoon 06 245 12 081 of per mail: [email protected].

Ouders kunnen zelf geen aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. Wel kunnen zij een intermediair benaderen als zij verwachten dat hun kinderen in aanmerking komen voor het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. Voorbeelden van intermediairs die een aanvraag kunnen indienen zijn: een leerkracht van school, een gezinsvoogd, de (school)arts, een jeugdwerker of een (jeugd)hulpverlener.

In de gemeente Putten kunnen ouders terecht bij Stichting Welzijn Putten, het lokale aanspreekpunt voor informatie over het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds maar ook over de intermediairs in de gemeente Putten. Stichting Welzijn Putten is te bereiken via e-mail [email protected] of telefoonnummer (0341) 357 078.