Puttens Historisch Genootschap houdt nu ook boekenmarkten in de winter

Foto: Redactie

Het Puttens Historisch Genootschap gaat vanaf 9 december ook in de winter boekenmarkten houden. In het nieuwe jaar (2018) kunnen boekenliefhebbers hier iedere laatste zaterdag van de maand terecht.

Ieder jaar houdt het Puttens Historisch Genootschap (PHG) in de zomermaanden een zestal markten. Deze staan bekend als de Zomermarkten in Putten en worden op de parkeerplaats achter het gemeentehuis gehouden. Op deze markten heeft het PHG een aantal (eigen) boekenkramen. De boeken werden jaren achtereen verzameld, gesorteerd en opgeslagen in de kelder van het gemeentehuis. Vandaar uit werden deze kramen bevoorraad.

Sinds september heeft het PHG een nieuwe tijdelijke ruimte van de gemeente gekregen. In de voormalige basisschool Klein Schovenhorst heeft het nu de beschikking over twee lokalen. De vele boeken zijn overzichtelijk gesorteerd op onderwerp, verdeeld over twee lokalen en uitgestald in de boekenkasten.

Op zaterdag 9 december om 10.30 uur gaat de PHG Boekenmarkt voor het eerst open. Daarna zal in het nieuwe jaar de Boekenmarkt elke laatste zaterdag van de maand geopend zijn.

De PHG Boekenmarkt vindt plaatst in de voormalige basisschool Klein Schovenhorst aan de P.C. Hooftstraat 35 (eigen ingang tegenover de Aldi, Bilderdijkstraat) en is geopend van 10.00 uur tot 15.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom. Ook mensen die hun boeken juist kwijt willen zijn van harte welkom tijdens de boekenmarkt. Neem hiervoor gerust contact op met Peter Vink. Zijn telefoonnummer is 06-51179335.