Politie zet zich extra in tegen woning- en auto-inbraken

Foto: Redactie

“Gezien de toename van auto- en woninginbraken heeft de politie vrijdagavond en -nacht gerichte controle op doelgroepers (inbrekers) uitgevoerd in Putten, Ermelo en Harderwijk”, meldt wijkagent Jelle van Heerikhuize op twitter. “Op diverse momenten en op diverse locaties zijn er woning- en auto inbrekers aangetroffen die veelal uit de omgeving Utrecht en Arnhem komen.”

In Harderwijk en Ermelo hebben er tussen 19.00 uur en 22.00 uur maar liefst vijf auto-inbraken plaatsgevonden en de politie waarschuwt dan ook om laptops en waardevolle spullen uit de auto te halen. Uiteindelijk konden drie daders worden aanhouden. “Tijdens het fouilleren van een van de inzittenden trof de politie een kraspen aan. Met dit voorwerp kan de autokraker binnen een seconde een autoruit verpulveren”, aldus Heerikhuize.

In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. Tijdens het Donkere Dagen Offensief zet de politie in deze periode, oktober tot maart, extra maatregelen in tegen woning- en auto-inbraken, overvallen en straatroven door onder andere controles uit te voeren.