Tweede huisvestingsplan voor arbeidsmigranten

Foto: Redactie

Vorige week heeft Gemeentebelangen al collegevragen gesteld, nadat zij waren getipt dat een tweede locatie voor arbeidsmigranten werd overwogen. Van een aantal bewoners aan de Voorthuizerstraat is gehoord dat zij door een extern bedrijf zijn benaderd.

Het college zou toestemming hebben gegeven om op bedrijfsgrond een tijdelijke opvanglocatie voor arbeidsmigranten (150-200) voor minimaal tien jaar te realiseren. De locatie zou liggen tussen de Voorthuizerstraat en bedrijventerrein Hoge Eng. Volgens Gemeentebelangen, het CDA en de VVD heeft het college hier, tot op heden, geen informatie over gegeven. Zover bekend is hierover door het college ook niet vooraf met de bewoners contact geweest.

Met ‘Matchpoint’ nog vers in het geheugen vinden de fracties van Gemeentebelangen, VVD en CDA dat dit niet kan en dat het lijkt op een herhaling van (negatieve) zetten door dit college. De genoemde fracties rekenen er op dat tenminste aanstaande maandag 20 november hierover door het college tekst en uitleg wordt gegeven.