Subsidie voor natuur- en landschapsbehoud Nijkerkerstraat

Foto: Archief

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat eigenaren binnen het gebied van de gebiedsvisie Nijkerkerstraat in aanmerking komen voor subsidie op grond van de subsidieverordening Natuur- en landschapsbehoud Gebiedsvisies.

Eigenaren die bestaande natuur- en landschapselementen herstellen of nieuwe natuur- en landschapselementen willen aanleggen, kunnen tot 1 november 2018 subsidie aanvragen. Op de website www.putten.nl/nijkerkerstraat staat de subsidieverordening Natuur- en landschapsbehoud Gebiedsvisies, waarin de voorwaarden staan vermeld. Eigenaren kunnen hier ook het aanvraagformulier downloaden.

De subsidie wordt alleen verstrekt voor de kosten van plantmateriaal en niet voor overige kosten, zoals arbeid, aanleg en toekomstig onderhoud. De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal 1000.00 euro per aanvraag. Als eigenaren samen (minimaal vier eigenaren) een plan indienen, bedraagt de subsidie maximaal 1250.00 euro per eigenaar (burenbonus). Het college heeft een budget van 10000.00 euro beschikbaar gesteld.