Laatste draaidag van het seizoen

Foto: Eigen foto

Voor het Putter Stoomgemaal komt het einde van het seizoen in zicht. Zaterdag 21 oktober wordt de laatste draaidag gehouden.

De ketel wordt nog één maal opgestookt dit jaar voordat aan het einde van de draaidag zij leeggeblazen wordt. In november moet de ketel gereed zijn voor haar twee jaarlijkse keuring. De machine zal ook weer draaien deze dag en voor een ieder die er van wil genieten is het gemaal toegankelijk.

Vanaf 10.00 uur kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen en om 11.00 uur wordt de machine gestart. Deze blijft in beweging tot 16.00 uur. De aanwezige vrijwilligers geven graag uitleg en beantwoorden, indien mogelijk, alle vragen. Voor de kinderen bestaat er de mogelijkheid om een hulpstoker diploma te halen. Bezoekers die alles in het gemaal gezien hebben kunnen nog in de schuur onder het genot van een kop koffie/thee of een glas frisdrank de daar opgestelde modellen en miniatuur machientjes bekijken. Dit alles is gratis, echter een bijdrage in de kosten wordt altijd op prijs gesteld.

Het Putter Stoomgemaal is te vinden aan de Arlersteeg 32 in Putten (aan de oude zeedijk).  Bel voor meer informatie naar telefoonnummer 033-2453257, 0612644162 of 0342-414418 of bekijk de website www.putterstoomgemaal.nl.