Grote vernielingen aangericht bij SDC

De afgelopen twee weken zijn er grote vernielingen aangericht bij SDC Putten. Tevens zijn er 32 gloednieuwe Derbystar ballen verdwenen. De schade aan doelen, netten, dug-outs en het hekwerk is zeker enkele duizenden euro’s. Wie hiervoor verantwoordelijk is weet SDC nog niet.

“Helaas zijn wij nu genoodzaakt om vervelende en on-Puttense maatregelen te nemen. De komende week gaan wij in gesprek met de politie, de gemeente Putten en camera-beveiligingsorganisaties om het toezicht verder aan te scherpen”, aldus voorzitter Albert de Bruin. “Ook wordt nagedacht om voor de zondag een eigen ordedienst op te gaan richten. Als bestuur leggen we nu de laatste hand aan de update van onze huisregels, hier zal een en ander ook duidelijk in worden vermeld.”

De Bruin vervolgt: “Het grote vermoeden bestaat dat de jongeren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar die onder andere afgelopen zondag op ons terrein hebben gevoetbald hier iets mee te maken hebben. Het betreden van ons terrein buiten de openingstijden is verboden. Iedereen die betrapt wordt op een overtreding zal aansprakelijk gesteld worden voor de schade en hiervan zal ook standaard aangifte gedaan worden bij de politie. Mochten hier leden van SDC Putten tussen zitten zullen zij met onmiddellijke ingang, voor een bepaalde tijd, geschorst worden en zal hun ook de toegang tot het complex worden geweigerd.”

“We hebben een prachtig nieuwe accommodatie, we hebben super kunstgrasvelden en er wordt door vrijwilligers 57.000 uur vrijwilligerswerk gedaan om ons als leden te kunnen laten voetballen. Het is daarom frustrerend voor al deze mensen en de voetballende leden, dat tuig van de richel zulke bewuste vernielingen aanrichten”, vindt De Bruin. “Twee weken geleden zijn er 35 nieuwe Derbystar ballen aangekocht. Nu amper twee weken later zijn er nog maar drie over. Kortom, er zijn 32 Derbystar ballen verdwenen. Laten we met z’n allen kijken of we deze ballen de komende twee weken kunnen vinden en terugbrengen naar het ballenhok.” “Laten we ons met z’n allen verantwoordelijk voelen voor ons geweldige complex. Mocht er iemand meer kennis hebben over een van deze zaken; meld je even bij een bestuurslid. We zullen een en ander in uiterste vertrouwelijkheid behandelen”, besluit De Bruin.