Gemeente huurt recreatiewoningen voor tijdelijke huisvesting

Foto: Archief

De gemeente Putten heeft een overeenkomst gesloten met de eigenaar van Harderwijkerstraat 14 (Hof van Putten). Hij is bereid om drie recreatiewoningen bij het hotel, tijdelijk, aan de gemeente te verhuren, zodat de gemeente deze op haar beurt kan (onder)verhuren aan mensen die hun eigen woning uit moeten en voor korte tijd onderdak nodig hebben.

Binnen de gemeente bestaat een dringende behoefte aan dit soort huisvesting van personen die in afwachting zijn van een definitieve woning. Deze ‘personen in nood’ wil de gemeente toch een dak boven het hoofd bieden.
Aanvragen voor het tijdelijk huisvesten van een persoon in nood worden beoordeeld door een klein team van de gemeente en waar nodig gespecialiseerde buitenstaanders.
Om in aanmerking te komen, dient de persoon in nood aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden worden per persoon bepaald. Er zijn ook voorwaarden die voor iedere persoon in nood gelden. Zo maakt de gemeente afspraken met elke huurder over de duur van het verblijf (in principe maximaal zes maanden), de huisregels en de ondersteuning die de persoon moet accepteren.

Op 3 augustus 2017 is de omgevingsvergunning verleend voor het tijdelijk wijzigen van het gebruik van vijf recreatiewoningen om het huisvesten van personen mogelijk te maken. De eigenaar is nu bereid drie van deze recreatiewoningen te verhuren. Voor de andere twee zal geen gebruik van de vergunning worden gemaakt. Deze worden gewoon gebruikt door het hotel.

De gemeente Putten heeft de direct omwonenden geïnformeerd.