Fietskeuring voor basisscholieren

Ligtrink tweewielers keurt de fiets van deze leerling van de Ichthusschool
Ligtrink tweewielers keurt de fiets van deze leerling van de Ichthusschool
Foto: Redactie

De fietsen van de basisschoolleerlingen zijn donderdag 28 september weer gekeurd. De kinderen wiens fiets in orde werd bevonden kregen een OK sticker om op de fiets te plakken.

Fietsen die niet helemaal in orde waren mogen over twee weken in de herkansing. Dan komen de fietsenmakers weer langs voor een tweede inspectie. De kinderen kregen een kaart mee waarop staat wat er aangepast moet worden om op de fiets wel een OK sticker te kunnen plakken. De fietsenkeuring wordt jaarlijks verzorgd door Veilig Verkeer Nederland afdeling Ermelo/Putten (VVN).

“Door de aanhoudende regen werden veel kinderen met de auto naar school gebracht. Er werden daarom aanzienlijk minder fietsen gekeurd”, vertelt een van de fietsenmakers. Coen van Bemmel van VVN vertelt: “Ook werden er dit jaar opvallend veel mountainbikes met cilinderpedalen voor de keuring aangeboden. Helaas hebben mountainbikes geen reflectie op de banden. Verlichting en een bel ontbreken ook vaak op deze fietsen. Toch zien we ook wel dat bij sommige kinderen de fietsen compleet gemaakt zijn.”

Fietsenmakers van Ligtrink tweewielers, BCE bikes, Kleijer Tweewielers en Geurts Tweewielers verzorgden de keuringen.