Bestuur Stichting Buitensport Putten noemt college onbetrouwbare partner

De Stichting Buitensport Putten gaat de overeenkomst met de gemeente Putten per 1 oktober beeindigen. Dat melden zij in een brief die vandaag (woensdag 27 september) naar het gemeentebestuur is gestuurd.

Met het beeindigen van de overeenkomst geeft de Stichting Buitensport Putten het sportpark en dus het onderhoud terug aan de gemeente Putten en volgens de stichting moet de gemeente dan als eigenaar weer zelf het onderhoud gaan uitvoeren. De stichting heeft hiertoe besloten omdat de gemeente geen subsidie meer gaat verstrekken voor het groot onderhoud van de sportvelden op sportpark ‘De Eendracht’. “Wij zijn tot dit besluit gekomen, omdat wij geen samenwerking meer willen met een onbetrouwbare partner, die zijn afspraken niet nakomt en eenzijdig overeenkomsten opzegt. Een college dat met leugens de meerderheid van de raad (met uitzondering van het CDA en Gemeentebelangen) achter zich heeft gekregen”, schrijven voorzitter Van Bloemendaal, secretaris Pansier en penningmeester Vis in hun brief aan het college.

“Wij beeindigen de samenwerking, omdat dit college het sportpark eerst van Rood-Wit ’58 heeft afgetroggeld; met als reden dat de gemeente anders geen onderhoud wilde plegen aan de velden. Nu na vijf jaar wil diezelfde gemeente het onderhoud niet meer betalen en moet de Stichting Buitensport Putten deze kosten dragen en doorberekenen aan Rood-Wit’58. Dit betekent dat de vereniging haar complex kwijt is en weer moet gaan betalen voor het onderhoud en bovendien ook nog erfpacht moet betalen aan de gemeente. Doorberekening van de kosten betekent een contributieverhoging van 27.50 euro per lid”, aldus het bestuur van de Stichting Buitensport Putten. Tevens is er nooit besproken dat het onderhoud tot uiterlijk 2015 betaald zou worden. Wij als Stichtingsbestuur worden voor de tweede maal weggezet als een stelletje amateurs, die brieven niet goed lezen, afspraken verdraaien en alleen op geld van de samenleving uit zijn. Frappant detail is dat er drie besturen bij alle besprekingen hebben gezeten en niemand ooit heeft meegekregen, dat het onderhoud slechts voor de periode 2012-2015 was, behalve het college en medewerkers van de gemeente Putten. Dit alles om de Puttense samenleving te doen geloven dat de sportverenigingen al genoeg geld hebben ontvangen en nu hun eigen broek moeten ophouden.”

“Verder hebben wij te horen gekregen, dat er geen financiele middelen meer beschikbaar komen voor het vervangen van de grasmachine en dergelijke. Vervanging komt geheel voor rekening van de stichting. Dit druist ook tegen alle gemaakte afspraken in. De stichting zou verantwoordelijk zijn voor het maaien en ander klein onderhoud en de gemeente zou de machines beschikbaar stellen. Ook dit wordt nu tegengesproken door de gemeente. Met de verkoop van het sportcomplex zijn er afspraken gemaakt over het uitvoeren en betalen van het onderhoud en het kan niet zo zijn dat de vereniging Rood-Wit ’58 haar eigendom kwijt is en nu wederom de rekening gepresenteerd krijgt voor het onderhoud.”

“Het verbaast ons ook dat de gemeente Putten geen geld wilde investeren in het eigendom van een derde partij, maar men vindt het blijkbaar wel heel normaal dat een derde partij geld investeert in het eigendom van de gemeente Putten en hiervoor ook nog erfpacht moet betalen”, besluit het bestuur van de Stichting Buitensport Putten.