Razziaherdenking bij het monument De Vrouw van Putten

Foto: Redactie

De razzia die op 1 en 2 oktober 1944 in de gemeente Putten werd gehouden wordt op maandag 2 oktober herdacht. De herdenking begint om 19.00 uur bij het monument De Vrouw van Putten aan de Dorpsstraat.

Burgemeester Lambooij legt samen met zijn echtgenote een krans namens het gemeentebestuur. Hierna volgen verenigingen en instellingen. Mirja Versteeg en Chayenna Ruitenga van basisschool de Korenbloem leggen namens alle Puttense leerlingen een krans. Tijdens de plechtigheid wordt niet gesproken. Fanfarecorps Excelsior en Christelijke Gemengde Zangvereniging Tot Nut en Genoegen zorgen voor passende koraalmuziek. Na de officiƫle herdenking bestaat voor belangstellenden de gelegenheid om bloemen bij het monument te leggen.

Personen die de plechtigheid willen bijwonen, kunnen de herdenkingshof via de grote ingang aan de Van Haersma de Withstraat betreden. Om organisatorische redenen worden de beide zij-ingangen uitsluitend gebruikt door leden van het fanfarecorps, de leden van het zangkoor en door de kransleggers. Voor bezoekers die slecht ter been zijn, staan stoelen klaar en is er een ruimte voor rolstoelen beschikbaar. De gemeente verzoekt aanwezigen tijdens de herdenking hun mobiele telefoon uit te zetten. Instellingen, die tijdens het officiĆ«le deel van de herdenking een krans of bloemstuk willen leggen, worden verzocht dit uiterlijk woensdag 27 september 2017 te melden, telefoonnummer (0341) 359 600, e-mail [email protected].

In verband met de razziaherdenking zijn de wegen rondom het monument op maandag 2 oktober 2017 tussen 18.45 uur en 20.00 uur niet toegankelijk voor het verkeer. Het verkeer wordt dan omgeleid. Ook geldt op die dag een tijdelijk parkeerverbod aan de Van Haersma de Withstraat.

De gedachtenisruimte is op maandag 2 oktober 2017 tot 22.00 uur opengesteld