De Veluwse Bokkentocht komt er weer aan

Foto: Eigen foto

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan is het weer tijd voor de Veluwse Bokkentocht. Zondag 8 oktober wordt deze voor de negende keer gefietst.

De Veluwse Bokkentocht is een herfstige fietstocht door Ermelo, Putten en Garderen waarbij de deelnemers kunnen genieten van de herfst op de Veluwe, bockbiertjes en veel gezelligheid. Dit jaarlijkse evenement weet steeds meer mensen aan zich te binden. De fietstocht voert door de Veluwse bossen, over het platteland en langs negen gezellige cafés. In elk café wordt er een ander bockbier getapt en op vertoon van de Bokkentocht kaart wordt er een herfstig hapje geserveerd. De deelnemers ontvangen bij elk café een stempel en met zes stempels is de kaart het Veluwse Bokkenkruisje waard.

Kaarten voor de Veluwse Bokkentocht kosten 7.50 euro in de voorverkoop en 10.00 euro op de dag zelf (op=op). Deelnemers krijgen daarvoor een routebeschrijving met stempelkaart, per café een gratis hapje bij het eerste drankje en natuurlijk het Veluwse Bokkenkruisje.

Van 9 september tot 6 oktober zijn de Veluwse Bokkentocht kaarten te koop bij alle deelnemende horeca. Op zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober slechts nog bij een café per dorp. De fietstocht is natuurlijk niet alleen voor bierliefhebbers maar ook voor liefhebbers van gezelligheid die liever wat anders drinken. Dit jaar is het ook mogelijk om fietsen te huren. Voor meer informatie over fietsverhuur, de Veluwse Bokkentocht en de deelnemende cafés kunnen belangstellenden een kijkje nemen op de website www.veluwsebokkentocht.nl.