Gemeente Putten zet mantelzorgers in het zonnetje

Uitreiking van mantelzorgcompliment 2016 in Stroud
Uitreiking van mantelzorgcompliment 2016 in Stroud
Foto: Archief

Gemeente Putten stelt in 2017 een mantelzorgcompliment beschikbaar om waardering te tonen voor de belangeloze inzet van mantelzorgers voor hun naasten. Het mantelzorgcompliment bestaat uit een tegoed van 100.00 euro.

Het geld kan worden overgemaakt op een bankrekening, uitgekeerd worden in de vorm van VVV bonnen of als tegoed op de WCP pas worden gezet. Wie voor die laatste optie kiest krijgt van WCP 10.00 euro extra, omdat de Puttense winkeliers ook graag hun waardering tonen voor mantelzorgers. Het tegoed op de WCP pas is besteedbaar bij ongeveer vijftig ondernemingen in Putten.

Mantelzorgers komen voor het mantelzorgcompliment in aanmerking wanneer zij in 2017 langer dan drie maanden en meer dan 8 uur per week onbetaald hulp bieden of hebben geboden aan een naaste met een psychische stoornis, een ziekte of een handicap, die inwoner van Putten is.

Stichting Welzijn Putten verzorgt de uitreiking van het mantelzorgcompliment. Het mantelzorgcompliment kan nog tot 30 oktober worden aangevraagd via crm.swputten.nl/mantelzorg-compliment. De uitbetaling zal plaatsvinden in de week van 6 november tot 10 november. Na het indienen van de aanvraag ontvangen mantelzorgers een uitnodiging via e mail.

Mensen die niet met de computer kunnen omgaan kunnen op dinsdagmorgen of op vrijdagmiddag bij Stichting Welzijn Putten langs komen om samen met een medewerker de aanvraag in te dienen. Een legitimatiebewijs is daarbij noodzakelijk. Stichting Welzijn Putten is te vinden in Stroud aan de Brinkstraat 91.