Polo & Country Fair in buitengebied tussen Putten en Nijkerk

Foto: Eigen foto

Stoere mannen en vrouwen gehuld in witte spijkerbroeken, stevige laarzen en kniebeschermers jagen achter de bal aan. Paarden denderen in volle galop langs en ook toeschouwers worden op het veld uitgenodigd voor de treading-in. Dit jaar vindt de vierde editie van Polo & Country Fair plaats op zaterdag 2 september en zondag 3 september in het buitengebied tussen Putten en Nijkerk op de Veluwe.

Het jaarlijkse evenement staat bekend om het gezellige en open karakter. De organisatie is in handen van polospelers wat terug te zien is in betrokkenheid en ware passie voor de sport. Tijdens de Polo & Country Fair spelen vier poloteams met internationale spelers voor LandRover, House of Eleonore, Rabobank en Van der Gang watches.

Polo is een mengeling van hockey en rugby, maar dan gespeeld op een paard met een snelheid van 40 tot 60 kilometer per uur. Kracht, snelheid, spanning en risico zijn de ingrediënten voor polo. Het wordt daarom ook wel vergeleken met ijshockey te paard. Het is een intensieve sport. Ervaren spelers beschrijven polo als een levenswijze of zelfs als een verslaving. Niet iedereen zal zich op het poloveld willen wagen, maar ook als toeschouwer is de opwinding dui­delijk voelbaar.

In een ontspannen landelijke sfeer kan het publiek genieten van de omgeving, kraampjes, roofvogels, wijn en natuurlijk het spel. Ook voor de kinderen zijn er diverse activiteiten. De hospitality is in  handen van Landgoed de Salentein.

De Country Fair is op zaterdag 2 september van 13.00 uur tot 18.00 uur, de polowedstrijden worden op beide dagen gehouden om 14.00 uur en om 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.polo-country-fair.nl of bezoek de facebookpagina van Polo & Country Fair.