SDC Putten kan toch groot onderhoud aan de voetbalvelden plegen

Foto: Archief

Er heeft op woensdag 19 juli een gesprek plaatsgevonden tussen de gemeente Putten en de Stichting Sportaccommodatie SDC Putten over de kosten voor het groot onderhoud van de voetbalvelden. De uitkomst van dit gesprek is dat de gemeente Putten met spoed de voorlopige subsidies voor 2017, zoals jeugdleden- en maatschappelijke subsidie, aan SDC Putten overmaakt.

Dit gaat om een bedrag van 22.640 euro. Deze spoedbetalingen hebben tot doel de stichting in staat te stellen het groot onderhoud te laten verrichten aan de voetbalvelden, zodat de velden het komende seizoen verantwoord gebruikt kunnen worden.

Stichting Sportaccommodatie SDC Putten had een kort geding aangespannen, omdat de stichting van mening is dat de gemeente het groot onderhoud moet betalen. Zowel voor als tijdens de zitting heeft de gemeente aangeboden een voorschot of een lening te willen verstrekken als de stichting niet aan haar verplichting zou kunnen voldoen. De voorzieningenrechter heeft de zitting aangehouden in afwachting van overleg tussen partijen. Omdat er een liquiditeitsregeling is getroffen met subsidiebeschikking voor 2017, heeft de stichting de vordering ingetrokken en hoeft de voorzieningenrechter geen uitspraak meer te doen.

Dit houdt echter niet in dat de gemeente en de Stichting Sportaccommodatie SDC Putten hun eerdere standpunten over het groot onderhoud hebben verlaten. Zowel de gemeente als Stichting Sportaccommodaties SDC Putten hechten aan een goede verstandhouding en spreken hun vertrouwen uit in een verdere samenwerking.