Chicky’s Fresh Potatoes voor Veluwse kip, verse patat en frozen yoghurt

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Chicky’s Fresh Potatoes is sinds enige tijd gevestigd aan de Kerkstraat 42. Bij dit laagdrempelige restaurant zijn Veluwse scharrelkip en verse patat de ingrediënten voor een betaalbare maaltijd. Daarnaast is er frozen yoghurt verkrijgbaar. Dit yoghurt softijs bevat dertig procent minder calorieën dan gewoon ijs.

Eigenaar Paul van Selm tovert een hele aardappel om tot verse patat. “We schrappen, wassen, ontpitten en snijden de aardappel tot patat. Ik heb gezocht naar een onderscheidend concept en dat is gelukt. Onze gasten zijn erg enthousiast over onze producten en die zien we dan ook regelmatig terugkomen. We serveren van kipfrikandel tot kipschnitzel. Neem een kijkje op de menukaart allyoucankluif.nl/menukaart.”

De oorsprong van Paul ligt in de horeca. “Ik ben ooit begonnen in de Paddestoel in Nijkerkerveen waar ik heel wat kippetjes heb verkocht. Later ben ik in de partyverhuur terechtgekomen. Nadat ik mijn bedrijf vorig jaar heb verkocht wilde ik even een half jaartje niks doen maar al snel kwam ik erachter dat dit niets voor mij is. Toen zich de mogelijkheid voordeed om dit pand van woonhuis om te bouwen tot restaurant hoefde ik niet lang na te denken. Na een verbouwing van drie maanden hebben we een gezellig restaurant met zesendertig zitplaatsen. We hebben de meest moderne apparatuur aangeschaft en een hele grote afzuiginstallatie geplaatst. Alles voldoet aan de huidige eisen en we hebben er zin in om van dit restaurant een succes te maken.”

Chicky’s Fresh Potatoes heeft elke week een aantal vaste acties. “Zo is het vrijdag ‘Halve gare dag’ waarbij gasten een halve kip met patat geserveerd krijgen. Op donderdag hebben we ‘All you can kluif’ en dat houdt in dat onze gasten onbeperkt frites met kluif werk krijgen. Beide dagen betalen de gasten 12.50 euro voor deze maaltijden.”

Het afhalen van maaltijden behoort bij Chicky’s Fresh Potatoes ook tot de mogelijkheden. “We hebben diverse maten tonnen die we kunnen vullen met patat en kip. Hierdoor kunnen mensen ook thuis van onze producten genieten.”

Chicky’s Fresh Potatoes is op zondag en maandag gesloten en van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 12.00 uur tot 20.00 uur.

Voor de maand juli heeft Paul een speciale actie. “Alle klanten, die voor tien euro of meer komen afhalen, krijgen een gratis ijsje aangeboden. Ik hoop dat we veel mensen in ons gezellige restaurant mogen begroeten.”

Kijk voor meer informatie op de website van Chicky’s Fresh Potatoes www.allyoucankluif.nl.