Veel gebruikte attributen zijn duct tape, ijzerdraad en kabelbinders

Drie auto’s uit Krachtighuizen zijn gistermorgen (10 juli) vroeg vertrokken vanuit Winschoten voor hun deelname aan de Park and Party Run. Met deze puzzeltocht waarbij de deelnemers grappige en gekke opdrachten onderweg moeten uitvoeren rijden Hans van Dijk en Nico Smink mee als het team ‘t zuupend hert, Marthijn van den Brink rijdt samen met zijn teamleden Arie van Engelenhoven en Wencke Smink onder de teamnaam Flying Hirsch en Geert Middel en Hennie Rook rijden mee onder de naam Team Sikko.

Op vrijdag 15 juli hopen de deelnemers aan te komen in Lillehammer in Noorwegen. Er rijden in totaal 185 teams mee en ongeveer 460 personen. De meeste teams komen uit Nederland, maar er hebben zich inmiddels ook al teams uit België aangesloten. De deelnemende auto’s moeten minimaal 18 jaar oud zijn en ze mogen niet meer hebben gekost dan 1000 euro. Auto’s moeten wel APK gekeurd zijn en worden bij de start gecontroleerd. De route voert dit jaar door Scandinavië.

Marthijn, heeft al eerder mee gereden, legt uit: “We overnachten meestal op campings maar ook een keer op een circuit. Deelnemers slapen in tenten of in hun eigen auto. Alles kan. Omdat we in erg oude auto’s rijden gebeurt er overdag van alles en komen velen wel eens stil te staan. De deelnemers helpen elkaar en samen proberen we de auto’s weer aan de praat te krijgen; er wordt heel wat gesleuteld onderweg. Aan het einde rijdt altijd nog een veegwagen.” Geert Middel vertelt: “Op de laatste dag komen we om 20.00 uur bij elkaar en dan wordt tijdens het eindfeest de winnaar bekend gemaakt. Een ieder keert op eigen gelegenheid terug.” De deelnemers hebben er erg veel zin in en vertellen: “Het is een hele grappige, gekke, lawaaiige optocht van autos, campers. We rijden tussen de vierhonderd en zeshonderd kilometer per dag en ‘s avonds gaan we lekker feesten. Er rijden limousines mee waarin complete geluidsinstallaties gebouwd zijn en auto’s die een aggregaat meenemen waar een koelkast en frituurpan op aangesloten kan worden. Veel gebruikte attributen zijn duct tape, ijzerdraad en kabelbinders. We maken veel lawaai met onze rokende en stinkende motoren.”

Er gaat een filmploeg mee die de website en facebookpagina tijdens de Park and Party Run bijhouden. De teams uit Krachtighuizen zijn te volgen via www.facebook.com/parkandpartyevents en www.parkandparty.nl.