Ruim tienduizend bezoekers genieten van brullende motoren

Foto: Eigen foto

De 17e editie van de Total Agri Beachpull gaat de boeken in als een geslaagd sportief én feestelijk evenement. Ruim tienduizend bezoekers waren getuige van de Puttense truck- en tractorpullingwedstrijd. De brullende motoren op de banen waren uiteraard van de partij, maar met een compleet pakket rondom de wedstrijd wist de organisatie met honderden vrijwilligers een dijk van een evenement te presenteren.

Tekst: Angela Timmer

Met een grote tevreden glimlach op de gezichten wordt er na afloop van de wedstrijd op de zaterdagavond met alle vrijwilligers in de medewerkerstent geproost op een geslaagd weekend. De laatste bezoekers lopen ondertussen met een voldaan gevoel langzaam van het evenemententerrein, terwijl alle vrijwilligers zich melden in de tent.

Het gevoel van ‘we hebben het samen toch maar weer even geflikt!’ is zichtbaar aanwezig en dit beaamt de voorzitter van het bestuur, Evert de Graaf, met een groot compliment: ‘We zijn allemaal vrijwilligers die tijd opzij zetten om er samen alles aan te doen om deze wedstrijd te laten slagen. Zonder vrijwilligers kunnen wij als bestuur niks beginnen en daarom wil ik nogmaals benadrukken dat ik ontzettend trots ben op iedereen die heeft meegeholpen. Van die ene jongeman die voor het eerst mee draait als vrijwilliger tot aan de vaste krachten die inmiddels bij het meubilair horen. Iedereen heeft op zijn of haar manier een steentje bijgedragen.’

Mede door deze vele vrijwilligers genoten de duizenden bezoekers van een goed georganiseerd evenement. De teams van de nationale en internationale competities zorgde voor de nodige spanning en sensatie op de twee strakke kleibanen in de wedstrijdarena. Hierdoor veerde jong en oud meerdere keren omhoog van de tribune om met vol enthousiasme de deelnemers naar de finishvlag te juichen. Wanneer een deelnemer met zijn machine de honderd meter grens passeert, en daarmee een fullpull rijdt, schalt het welbekende ‘hieperdepieperdepiep’ uit de speakers.

De Beachpull is voor de Puttense teams natuurlijk dé thuiswedstrijd. Het moment om het thuispubliek te trakteren op successen. Twee Puttense teams mochten uiteindelijk het podium betreden. Op de vrijdagavond behaalde Henri van Roselaar met de sterke Ford genaamd Blue Force een knappe 1e plaats in de 4,5 Sport Klasse. Op de zaterdag mocht Henk Koopman de prijs voor de 3e plaats in ontvangst nemen. Een mooie prestatie voor het Eurol Bandit Team.

Tijdens de 17e editie van de Beachpull presenteerde de organisatie voor het eerst de feesttent. Het geliefde ‘projectje’ van Ruben Koopman, die zich het afgelopen jaar samen met Gerjanne Doppenberg en Marina Koopman aansloot bij het bestuur. Op de vrijdagavond gingen de voetjes van de vloer tijdens de drive-in show van 100 % NL en de bekende hits van de band Mooi Wark. Op de zaterdagavond was het de beurt aan de DJ’s van BDM en de Lekke Band. De nieuwe muzikale invulling was voor de bezoekers zichtbaar een goede aanvulling, want de handen gingen de lucht in en de menigte swingde van links naar rechts door de tent.

Benieuwd naar alle eindresultaten en meer informatie? Ga dan naar www.beachpull.nl of kijk op de facebookpagina van het evenement www.facebook.com/beachpull.