Plus Dee in Putten krijgt opnieuw Super Supermarkt Keurmerk

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Plus Dee in Putten heeft wederom het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) ontvangen. Daarmee bewijzen Marco en Dennis Dee en hun medewerkers opnieuw dat zij zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom de supermarkt.

Het SSK keurmerk wordt uitgereikt aan zelfstandige ondernemers die zich onderscheiden op het gebied van zeven criteria rondom duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid, namelijk: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam energiegebruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en –reductie, en transport en logistiek.

Bijzondere inzet

Twee jaar geleden ontvingen de ondernemers voor het eerst het SSK keurmerk in aanwezigheid van wethouder Koekkoek. Vooral hun inzet op het gebied van sponsoring van alle sportverenigingen in de buurt, een bezorgbus met koeling op zonnepanelen, hergebruik van restwarmte in de winkel, een groot aantal energiezuinige dimbare LED-verlichting, en het faciliteren van inzamelingsmogelijkheid voor drankverpakkingen (grondstoffen worden hergebruikt) en de grote lokale betrokkenheid droegen bij aan de toekenning van het keurmerk. Ook nu weer zijn de heren Dee daarvoor beloond. Maar de afgelopen twee jaar hebben zij niet stilgezeten. “Het was een mooie erkenning voor het werk waarmee we het verschil maken. Maar de eisen zijn aangescherpt. Bovendien willen we het keurmerk ook waard blijven.” Het SSK-bordje dat op de gevel van hun supermarkt prijkte, stimuleerde de ondernemers er daarom toe om extra te investeren in lokale betrokkenheid, onderscheidend assortiment, veiligheid en preventie, transport en logistiek, stimulerend personeelsbeleid, duurzaam met energie en afvalverzameling- en reductie.

Harrie ten Have, voorzitter van Stichting Super Supermarkt Keurmerk, onderstreept het belang van de hercertificering voor de kwaliteit van het keurmerk. “Het laat de continuïteit van de inzet van de ondernemer zien. SSK ondernemers waren, zijn en blijven van grote lokale en maatschappelijke waarde. Ze ondersteunen bijvoorbeeld buurtverenigingen en sportclubs, die het niet altijd makkelijk hebben. Bovendien is de normering verstevigd en vragen we ten opzichte van twee jaar geleden meer van de ondernemer, onder andere op het gebied van toegankelijkheid voor minder validen”, aldus Ten Have.

Super Supermarkt Keurmerk

Van de ruim 4400 supermarkten in Nederland wordt 42 procent gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met Plus Dee in Putten hebben inmiddels nog ruim 200 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk ontvangen sinds de lancering van het keurmerk in 2012. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.