Vragen over vertrekkende wethouder en beoogd opvolger

De fracties van Gemeentebelangen, het CDA en de VVD zijn vooraf aan het persbericht waarin het aftreden van wethouder Kleijer werd aangekondigd niet geïnformeerd. Ook over zijn beoogde opvolger Gerbert Priem werd vooraf niet met de genoemde fracties contact opgenomen. Dat wordt door de drie partijen betreurd.

Omdat de oppositiepartijen vooraf geen vragen hebben kunnen stellen is er besloten om deze vragen schriftelijk aan het college te stellen. Voorafgaande de vragen te stellen, feliciteren de genoemde fracties de wethouder met zijn nieuwe baan en zijn opvolger met de kandidaatstelling voor het wethouderschap.

Gemeentebelangen, het CDA en de VVD willen ondermeer weten of het college heeft overwogen om voor de resterende maanden de afgeslankte portefeuille van de wethouder onderling te verdelen. Gerbert Priem blijkt voor veel organisaties en personen in de gemeente Putten te werken of te hebben gewerkt en de oppositiepartijen vragen zich af hoe de onafhankelijkheid van de beoogd wethouder wordt geborgd. Ook is gevraagd of het college het verstandig vindt om iemand zonder politiek bestuurlijke ervaring voor zes maanden als wethouder te benoemen.

Gemeentebelangen, het CDA en de VVD hebben het college verzocht de vragen te beantwoorden tijdens de eerstvolgende raadsvergadering die op donderdag 6 juli plaatsvindt.