Bert van der Pan krijgt oeuvreprijs

De 92-jarige Bert van der Pan kreeg gisteravond (14 juni) een speciale oeuvreprijs van de gemeente Putten uitgereikt. Van der Pan kreeg deze prijs voor zijn jarenlange inzet als trainer bij de voetbalverenigingen SDC en Rood-Wit. Deze oeuvreprijs werd overhandigd tijdens de huldiging van alle sportkampioenen.

Wethouder Gerritsen was naar de sporthal van De Meeuwen gekomen om alle kampioenen persoonlijk te feliciteren. Omdat er zoveel kampioenen waren heeft JongPutten, die de laatste jaren deze huldiging verzorgd, ervoor gekozen om in twee rondes te huldigen. Van beide huldigingen was een spektakel gemaakt, waar ook verschillende sportfilmpjes, optredens en demonstraties aan het publiek werden getoond.

Wethouder Gerritsen gaf aan: “Ik ben trots op alle kampioenen. Het afgelopen sportseizoen zijn er, zowel in teamverband als indivi­dueel, weer een groot aantal kampioenschappen behaald. Als blijk van waardering voor de geleverde prestaties van de vele sporters, jong en oud, huldigen we jaarlijks onze kampioenen tijdens deze bijeenkomst.”

Gerritsen zette Van der Pan extra in het zonnetje toen hij met zijn team naar voren kwam om gehuldigd te worden. “De heer van der Pan is maar liefst zestig jaar trainer geweest bij verschillende voetbalclubs en daarom heeft de  gemeente besloten u de oeuvreprijs toe te kennen.” Van der Pan reageerde verrast en gaf aan: “Ik ben in Putten begonnen als hoofdtrainer bij SDC en later overgestoken naar Rood Wit. Wat is dit een bijzondere avond. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een gemeente zoveel aandacht besteedt aan sportkampioenen.”