SGP gaat wandelen met omwonenden van de Nijkerkerstraat

Foto: Eigen foto

Binnenkort stelt de gemeenteraad de gebiedsvisie Nijkerkerstraat vast. De centrale vraag daarin is of de Nijkerkerstraat (gedeelte Henslare – Stationsstraat) het open, groene en landelijke karakter houdt of dat er woningen worden toegevoegd.

Door het toevoegen van woningen sluit de woonwijk Husselerveld meer op het dorp aan. Ter voorbereiding op deze discussie bezoekt de SGP-fractie op maandag 19 juni dit gebied. “We trekken te voet langs de Nijkerkerstraat om een goede indruk van het gebied te krijgen”, aldus fractievoorzitter Van den Brink. “Punt van aandacht is ook het terrein van Matchpoint waar vijfentwintig woningen gepland zijn. Deze woningen worden nog dit jaar of volgend jaar gebouwd. De gemeente is voornemens hier arbeidsmigranten, PIN’ers (Personen in Nood) en/of statushouders te huisvesten.”

De SGP heeft vragen over de ruimtelijke inpassing en of het behoud van groen wél voor de burgers, maar niet voor de gemeente zelf geldt. De SGP wil graag met omwonenden praten over deze plannen.

“We verzamelen op maandag 19 juni om 19.00 uur in ‘de Arendshof’ aan de Arendstraat 2. Belangstellenden zijn welkom deze discussie op een informele manier met de politiek te voeren”, geeft Van den Brink aan.