Onderzoek op vijf locaties na steekpartij

‘Een mogelijke inbraak, auto’s die tot stoppen worden gedwongen en bebloede mensen in het centrum van Putten’, meldt de politie. Gisteravond (9 juni)rond kwart voor elf kreeg de politie meerdere meldingen uit Putten rond een zaak die uitmondde in een steekpartij.

Op vijf plekken heeft de politie gisteravond en afgelopen nacht onderzoek gedaan, twee verdachten zijn aangehouden. De politie zoekt nog getuigen.

Vermoedelijk hebben de verdachten, een man van 24 jaar en een vrouw van 19 jaar uit Noordwijkerhout, eerst geprobeerd een brand te stichten op een camping aan de Poolseweg. Even later kwam er een melding van een inbraak aan de Veenhuizerveldweg, de politie onderzoekt nog of de verdachten hier ook bij betrokken waren.

Daarna hebben verdachten aan de Veenhuizerveldweg geprobeerd om verschillende auto’s te laten stoppen. Eén auto raakte daarbij beschadigd. Een andere auto stopte, met daarin een 54-jarige man en een 15-jarig meisje uit Putten. De verdachten zouden gevraagd hebben om hulp van de politie, waarna de vier richting het politiebureau in Putten zijn gereden. Peter R. de Vries meldt op Twitter dat de 54-jarige man Wilco Viets is en dat het meisje zijn dochter is. Viets is een van de twee mannen die ten onrechte is veroordeeld voor de Puttense moordzaak.

‘Onderweg is de situatie in de auto uit de hand gelopen, waarbij de 54-jarige bestuurder werd gestoken. Bij het politiebureau is iedereen uit de auto gevlucht, op straat is de bestuurder opnieuw gestoken. Toen agenten even later ter plaatse kwamen, waren de twee verdachten al weg. Ze bleken op het Fontanusplein te zijn, daar zagen agenten het duo staan. Toen de agenten zagen de man het mes op de keel van de vrouw zette, hebben ze eerst geprobeerd de man te overtuigen om het mes weg te gooien. Toen hij dat niet deed is er een waarschuwingsschot gelost. Daarop liet de man het mes vallen, en zijn zowel de man als de vrouw aangehouden. Ze worden op dit moment verdacht van brandstichting en poging tot doodslag’, luidt het politiebericht.

Het slachtoffer (de 54-jarige bestuurder) is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, inmiddels is hij buiten levensgevaar. Gisteravond en afgelopen nacht is er sporenonderzoek gedaan aan de Poolseweg, Veenhuizerveldweg, bij de auto van het slachtoffer, in de omgeving van de auto en op het Fontanusplein. Ook zijn er al getuigen gehoord. Daarbij heeft de politie bovenstaand beeld gekregen. Het onderzoek is nog niet afgerond, de politie roept mensen die gisteravond iets gezien hebben in Putten, dat met deze zaak te maken kan hebben, zich te melden via 0900-8844.