De Slag bij Triton, waterpolotoernooi voor jong en oud

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Job Kuiper, Geelco Koetsier, Martin Gartlehner en Jan Willem Resink zijn al enige maanden bezig met het organiseren van het eerste Puttense buiten waterpolotoernooi ‘De Slag bij Triton’. Aanstaande zaterdag 10 juni is het dan eindelijk zover. Het buitenzwembad van het Bosbad wordt omgetoverd tot het slagveld waar waterpoloteams uit het hele land gaan strijden om de prijzen.

“Met zo’n 240 deelnemers, een dj, een barbecueplaats, een warmtegebied met jacuzzi’s en kunstenaar Jan Mastenbroek die ter plekke de wisseltrofee gaat maken belooft het een mooi evenement te worden”, aldus Job en Geelco. Mastenbroek gaat uit een groot blok hout een 1.50 meter grote drietand carven. Bezoekers kunnen zien hoe hij te werk gaat.

Geelc en Job vervolgen: “We hebben in het Bosbad een geweldige sponsor gevonden. Toen we bij Dick Eijlander, manager van het Bosbad, polsten of er mogelijkheden waren om het buitenzwembad voor ons toernooi te gebruiken gaf hij direct aan Triton graag te willen helpen. Tot 10.00 uur kunnen bezoekers van het zwembad nog buiten terecht voor het zwemmen van banen en daarna starten we met ons waterpolo toernooi waar jong en oud aan meedoen.”

Van 10.00 tot 12.30 uur wordt er een toernooi voor de jeugdige spelers gehouden en van 13.00 uur tot 20.00 uur strijden de heren en damesteams om de titel. “In de middag worden in het ondiepe gedeelte van het buitenbad waterpolo spelen gehouden voor alle kinderen van de Puttense basisscholen. Deze spelen worden verzorgd door JongPutten en we hopen dat er veel kinderen mee komen doen. Deze spelen worden gehouden tussen 14.00 uur en 16.00 uur”, aldus Geelco. “Vanaf 16.00 uur zorgt Grand Cafe De Boskamer voor de barbecue en na afloop van de prijsuitreiking maken we er nog een feestje van.”

“Wij zijn al jaren bezig om waterpolo meer op de kaart te krijgen, maar nu lijkt het aan te slaan. We hebben bij Triton nu een derde herenteam en leuke aanwas bij de dames. Mensen denken niet snel aan waterpolo, maar de afgelopen twee jaar maken we een opwaartse beweging. Triton is gegroeid qua inzet en mentaliteit en we worden succesvoller. De trend is ingezet en die willen we vasthouden. We hopen op een geweldig toernooi aanstaande zaterdag en hopen op veel mensen langs het bad die de diverse teams komen aanmoedigen.”

Publiek is van harte welkom om aanstaande zaterdag een kijkje te komen nemen bij het Bosbad.