Bang om te vallen? Volg een valpreventiecursus

Foto: Eigen foto

Elke vier minuten belandt een 65-plusser in het ziekenhuis als gevolg van een val. Belangrijke oorzaken van het vallen, zijn de vermindering van de spierkracht en het evenwichtsgevoel. Hier is iets aan te doen! Fysiotherapie In Balans Putten en Fysiotherapie Putten houden samen met Welzijn Putten de valpreventiecursus ‘In Balans’.

Onder leiding van twee deskundige fysiotherapeuten krijgen belangstellenden gedurende twaalf weken allerlei oefeningen, testen en informatie over bewegen en evenwicht. Ook krijgen de deelnemers een cursusboek waarin ze alle behandelde onderwerpen nog eens rustig kunnen nalezen. Ook allerlei oefeningen voor thuis staan hierin duidelijk beschreven. Tijdens deze cursus leren deelnemers niet hoe te vallen, maar er wordt juist geoefend hoe men vallen kan voorkomen.

Bel voor meer informatie met fysiotherapeut Gerwin Alderliesten (06-34879220) of stuur een mail naar ([email protected]) of bel fysiotherapeut Jos Boersema (0341-352358) of mail naar [email protected]. Ook via Welzijn Putten (0341-357078) kunnen belangstellenden informatie opvragen of zich aanmelden.