Laat de bandenspanning meten op de Gervenhof

Foto: Pixabay

Medewerkers van Band op Spanning komen op woensdag 18 augustus van 8.00 uur tot 13.00 uur naar het parkeerterrein aan de Gervenhof. Daar zullen zij de gratis service Band op Spanning gaan uitvoeren. Met behulp van professionele mobiele apparatuur wordt de bandenspanning van de auto’s gecontroleerd en worden de banden zo nodig opgepompt.

Te lage bandenspanning
In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks circa 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kilogram extra CO2 uitstoot. Daarnaast maakt rijden met een te lage bandenspanning autorijden duurder; een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5 procent meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband.

Tijd voor actie
Met de service ‘Band op Spanning’ kan op concrete wijze een steentje worden bijgedragen aan een schonere en veiligere samenleving. Gemeente Putten ondersteunt dit initiatief en biedt alle bezoekers van het parkeerterrein deze service kosteloos aan.

Hoe gaat het in zijn werk?
Medewerkers van Band op Spanning staan bij de in- en uitgang van het terrein. Daar zullen zij automobilisten aanspreken over deze gratis service. Belangstellenden die aan de actie mee willen doen krijgen een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Eenmaal geparkeerd en op pad, dan controleren de medewerkers de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning. De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning en de besparingen. Zo weten de auto-eigenaren precies wat er gebeurd is.

Kijk voor meer informatie over Band op Spanning op de website www.bandopspanning.nl.

Foto: Pixabay