Avondwandeling in de bossen van landgoed Staverden

Foto: Geldersch Landschap en Kasteelen

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden op woensdag 18 augustus een avondwandeling voor het gezin in de bossen van landgoed Staverden.

De boswachter heeft een wandeling uitgezet waarbij deelnemers zelf aan de gang moeten. Belangstellenden krijgen een aantal opdrachten mee en komen zo van alles te weten over het bos en de dieren die daar wonen. Elk gezin gaat apart op stap en onderweg is er een controlepost die kijkt of alles goed gaat. Deze wandeling is speciaal geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar met hun begeleiders en wordt tijdens de zomervakantie driemaal op woensdagavond georganiseerd. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

De wandeling start tussen 19.00 uur en 19.30 uur bij het bezoekerscentrum Landgoed Staverden aan de Staverdenseweg 298 in Staverden en duurt ongeveer 1.5 uur. Deelname kost 5.00 euro per persoon en kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 2.50 euro per persoon. Donateurs mogen gratis mee op vertoon van een geldige GLK donateurspas.

Tip van de boswachter: de tocht voert over onverharde paden. Pas kleding en schoeisel aan op de verwachte weersomstandigheden. Meer informatie en online reserveren kan via de website www.glk.nl/activiteiten.