Volg nu een proeftraining synchroonzwemmen

Foto: Eigen foto

Voor wie van zwemmen, dansen en muziek houdt is synchroonzwemmen misschien wel een idee. Van 15 juni tot en met 13 juli kan iedereen tussen tussen de 6 en 12 jaar meedoen met de proeftrainingen van synchroonzwemmen.

Synchroonzwemmen is voor zowel jongens als meisjes. Om mee te doen hebben deelnemers minimaal zwemdiploma B nodig. Opgeven kan via de website van zwemvereniging ZEW www.zew-ermelo.nl.

Zwemvereniging ZEW is de enige zwemvereniging in deze regio die synchroonzwemmen aanbiedt. Synchroonzwemmen is een soort van ballet of of dansen in het water. Het is een sierlijke sport, maar het is niet gemakkelijk. Belangstellenden hebben een flinke conditie en veel training en oefening nodig. Ook moeten ze lenig zijn en sterke spieren hebben. Voor een uitvoering wordt samen met een team gezwommen op de maat van de muziek.

Deelnemers leren tijdens de trainingen veel verschillende zwemtechnieken en figuren zoals een salto achterover gehurkt, een zeilboot of een balletbeen. De training is op dinsdag van 18.00 uur tot 18.45 uur in zwembad Calluna in Ermelo.