Tijdens de lockdown blijven de hulpmiddelen van Medipoint beschikbaar

Foto: Archief

Tijdens de lockdown blijft Welzijn Putten telefonisch goed te bereiken. Wel zal het kantoor tijdens oud en nieuw gesloten zijn. Welzijn Putten is dus niet bereikbaar op 31 december en op 1 januari.

Uitleen hulpmiddelen Medipoint 
Tijdens de lockdown blijven de hulpmiddelen van Medipoint te leen bij Welzijn Putten. Iedere werkdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur zijn hulpmiddelen te leen en terug te brengen bij de balie in Stroud. De medewerkers van Welzijn Putten vragen dringend deze tijden in acht te nemen en niet onnodig na 11.00 uur spullen te komen halen

Hulpmiddelen Medipoint thuis laten bezorgen
Het is mogelijk dat Medipoint de hulpmiddelen thuis bezorgt. U kunt dat op twee manieren regelen. U kunt uw bestelling telefonisch doorgeven aan Medipoint via telefoonnummer 088-1020100. Of u bestelt via de website www.medipoint.nl. U klikt op de homepage op de bovenste rode balk op het woord ‘lenen’ en dan wijst het zich verder vanzelf.

Wegwijs in Welzijn
Heeft u een vraag of bent u op zoek naar hulp en weet u niet waar u terecht kunt? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn kunnen u de weg wijzen naar mogelijke antwoorden. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten. Wegwijs in Welzijn is telefonisch te bereiken op 0341-357078 tijdens kantooruren. Buiten kantooruren, of wanneer u dat sowieso prettiger vindt, kunt u uw vraag stellen via de website van Welzijn Putten. Op de homepage vindt u rechts bovenin een button ‘wegwijs in welzijn’. Via deze knop komt u op het aanmeldingsformulier. Daar kunt u uw vraag en gegevens invullen. Binnen een week zal een medewerker van Wegwijs in Welzijn contact met u opnemen en u helpen om uw vraag te beantwoorden.

Financieel café
Het financieel café is er voor mensen die vragen hebben over financiële zaken. Wanneer u bijvoorbeeld lastige formulieren moet invullen of moeilijke brieven moet beantwoorden dan kan het financieel café u helpen. Vanwege de coronamaatregelen werkt het financieel café alleen op afspraak. Afspraak maken? Bel 088 7846464.

Taalmaatjes gezocht
Welzijn Putten is op zoek naar mensen die tijd vrij willen maken om als taalmaatje een statushouder te helpen. Het tijdstip, de duur en de frequentie van de taalles die je gaat geven is flexibel en gaat altijd in overleg. Je kunt met al je vragen bij ons terecht en je helpt ook elkaar als taalmaatjes onderling. Aanmelden kan online via de vrijwilligersvacaturebank op de website van Welzijn Putten. Eerst meer weten? Bel met Welzijn Putten via 0341-357078 en vraag naar Monique Steunenberg.

Mensen maken Nederland
Met de campagne Mensen maken Nederland vraagt het NOV (Vereniging Vrijwilligers Organisaties Nederland) in het jaar 2021 extra aandacht voor de vrijwillige inzet voor een ander. Dit alles met als doel om meer en nieuwe mensen kennis te laten maken met vrijwillige inzet en te laten zien en ervaren hoe leuk het is om dit te doen. Vier het Nationaal Jaar Vrijwillige inzet met ons mee. Meer informatie via Monique Steunenberg, tel 0341-357078 of [email protected]

Diepvriesmaaltijden van Apetito
Mensen die niet meer (elke dag) zelf kunnen koken kunnen via Welzijn Putten maaltijden van Apetito bestellen. De maaltijden worden elke maandag door vrijwilligers thuisbezorgd. Ook voor mensen die tijdelijk niet zelf kunnen koken. Bel voor meer informatie of intakegesprek: 0341-357078.