Gemeente Putten introduceert Putten-Zuid als nieuwe woningbouwlocatie

Foto: Archief

De gemeente Putten introduceerde afgelopen woensdag de woningbouwlocatie voor de nieuw te bouwen woonwijk Putten-Zuid. Eén van de hoofddoelen van de gemeenteraad en het college van B en W voor de komende jaren is het realiseren van voldoende woningen.

Wethouder Koekkoek: “Het streven is dat wij in het gebied Putten-Zuid honderden woningen gaan bouwen vanaf 2023/2024.”

Blijvende vraag naar woningen
“Wonen is misschien wel het meest besproken thema in de Puttense samenleving”, vervolgt Koekkoek. “Hoewel wij flink doorbouwen in Rimpeler, blijft de vraag naar woningen onverminderd groot.” De gemeenteraad van Putten heeft om die reden het gebied Putten-Zuid aangewezen als uitbreidingslocatie. De Nijkerkerstraat, Van Geenstraat, Roosendaalseweg, Hooiweg en Beitelweg omsluiten de woningbouwlocatie.

Groen, veilig, duurzaam
De opdracht van de gemeenteraad is om te komen tot een groene, veilige en duurzame woonwijk. Een ‘dorpse’ wijk met een sterk buurtgevoel en een fijne buitenruimte. Een heldere opgave, maar met de nodige dilemma’s. Koekkoek schetst een van deze dilemma’s: “Putten is een groen dorp. De gemeenteraad wil dat de nieuwe woonwijk een groen karakter krijgt. Als wij én de woningnood willen oplossen én in het groen willen bouwen, zijn er kleinere woningen nodig, bijvoorbeeld in appartementsgebouwen. Wat vinden onze inwoners daarvan?”

Burgerparticipatie
De gemeente Putten roept inwoners op om mee te denken over Putten-Zuid: “Wij willen samen met inwoners op zoek naar antwoorden; zij kennen Putten en weten waar behoefte aan is. Daarom nodigen wij hen uit vanaf het begin mee te denken. Dit doen wij via een vijftal prikkelende stellingen en een online vragenlijst via www.putten.nl/putten-zuid.”

Agenda van de Toekomst
De inbreng van de inwoners gebruikt de gemeente Putten bij de uitwerking van de ‘agenda van de toekomst’ voor Putten-Zuid. Dit wordt in het voorjaar van 2021 aangeboden aan het college van B en W.