Welzijn Putten biedt hulp om sociale netwerk te vergroten

Foto: Archief

Vanwege de aanscherping van de corona maatregelen zijn de ontmoetingsactiviteiten van Welzijn Putten gestopt. Welzijn Putten is telefonisch goed te bereiken en werkt zo veel mogelijk op afspraak.

Statushouders helpen inburgeren?
Welzijn Putten is op zoek naar maatschappelijk vrijwilligers voor statushouders. Het gaat om het ondersteunen van statushouders vanaf het moment van plaatsing in Putten totdat ze zich zelf staande kunnen houden en kunnen meedoen met onze samenleving. Van het op zoek gaan naar meubels tot het samen uitkiezen van de juiste school, een variatie aan werkzaamheden komt langs in dit leuke werk. In de eerste weken vraagt het meer tijd, de vrijwilliger gaat mee naar gesprekken met de gemeente en wordt een vertrouwd gezicht voor de statushouder. Na verloop van tijd kan de vrijwilliger afstand nemen en op afroep zich inzetten. De vrijwilliger wordt ondersteund door de coördinator van Welzijn Putten en er wordt scholing aangeboden. De werkzaamheden zullen medio 2021 gaan starten. Voor kennismaking of meer informatie neem contact op met Monique Steunenberg: [email protected] of 0341-357078. Reageren kan ook via de vrijwilligersvacaturebank.

Netwerkcoaching aangeboden
Voor mensen die het lastig vinden om hun netwerk uit te breiden is er de netwerkcoach. Een netwerkcoach helpt iemand om zijn of haar sociale netwerk te vergroten. Met hulp van de coach doorloopt de klant een traject dat een groter netwerk oplevert. Welzijn Putten start met het aanbieden van netwerkcoaching en is op zoek naar mensen die hun netwerk willen uitbreiden en die daarbij graag geholpen worden door een coach. De dienst wordt gratis aangeboden door Welzijn Putten. Meer weten of aanmelden? Bel 0431-357078 en vraag naar Tanja of Simone. Aanmelden per e-mail kan ook: [email protected]

Vrijwillig instructeur beeldbellen gezocht
Welzijn Putten zoekt een vrijwilliger die het leuk vindt om mensen te leren beeldbellen. Ben je handig met beeldbelprogramma’s, heb je geduld en vind je het leuk om mensen iets te leren dan zijn we op zoek naar jou! Je werkt volgens onze coronaproof methode. De vrijwilliger begeleidt mensen één op één met het vertrouwd raken met beeldbellen. Dit gebeurt op afspraak dus de vrijwilliger kan zelf de tijden bepalen. Meer weten? Kijk op de vrijwilligersvacaturebank op www.welzijnputten.nl en reageer direct of bel met Welzijn Putten 0341-357078 en vraag naar Simone.

Wegwijs in Welzijn
Bent u op zoek naar hulp en weet u niet waar u terecht kunt? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn gaan met u in gesprek en wijzen de weg naar mogelijke oplossingen. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten. Wegwijs in Welzijn is telefonisch te bereiken op 0341-357078 tijdens kantooruren.

Financieel café
Op woensdagmorgen van 9.30 uur tot 12.00 uur is er financieel spreekuur in Stroud door vrijwilligers van Humanitas en Welzijn Putten in samenwerking met Stimenz. Vanwege de coronamaatregelen wordt er alleen op afspraak gewerkt. Afspraak maken? Bel 088 7846464.

Vrijwilligersvacaturebank 
Wilt u graag weten waar en wat voor vrijwilligers gezocht worden in Putten? Kijk op www.welzijnputten.nl. Klik op de donkerblauwe button ‘vrijwilligersvacaturebank’ en u vindt een overzicht van de vele leuke vrijwilligersfuncties die in Putten beschikbaar zijn. U kunt direct via de site op een vacature reageren.

Uitleen hulpmiddelen 
Welzijn Putten verzorgt een Uitleenpunt van Medipoint. Iedere werkdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur zijn hulpmiddelen te leen en terug te brengen bij de balie in Stroud. De medewerkers van Welzijn Putten vragen dringend deze tijden in acht te nemen en niet onnodig na 11.00 uur spullen te komen halen of brengen. Meer weten? Raadpleeg de website www.medipoint.nl.