Deze week worden er weer bladkorven geplaatst

Foto: Archief

Vanaf vandaag (maandag 19 oktober) plaatst de gemeente ongeveer 65 bladkorven op dezelfde locaties als voorgaande jaren. Inwoners kunnen het bladafval hier gratis in kwijt.

De bladkorven worden geplaatst omdat het niet is toegestaan om het blad uit eigen tuin de weg op te blazen. Dit kan namelijk tot onveilige situaties leiden.

Aanbiedingsregels
De bladkorven zijn alleen geschikt voor bladafval. Er mag geen ander (tuin)afval in zoals coniferenknipsels, dennennaalden, gras en takken. Een overzicht met de locaties staat op de website www.putten.nl/bladafval.

Hergebruik
Een deel van het ingezamelde bladafval gaat naar een composteerbedrijf. Dit bladafval wordt verwerkt tot compost. Het overige deel wordt gebruikt als zogenaamde mulchlaag. Een mulchlaag tussen beplanting remt de groei van onkruid.

Blad in bosgebied
In het bosgebied komen geen bladkorven. Hier mogen inwoners het blad, dat van gemeentebomen op particuliere kavels in de berm valt, op een hoop vegen. In december wordt dit eenmalig (machinaal) door de gemeente opgehaald. Het gaat om het gebied dat wordt begrensd door de Bosrand/Kastanjelaan, Parklaan, Oude Rijksweg, Julianalaan en Wilhelminalaan. De plattegrond waarop het bosgebied staat aangegeven is ook te vinden op de website www.putten.nl/bladafval.

Afvalbrengstation
Half december worden de bladkorven weer verwijderd. De rest van het jaar kunnen inwoners van Putten hun bladafval kwijt bij het Afvalbrengstation.