Column van TeunJan van Ooijen (CU): Dankbaarheid

Foto: Archief

In de afgelopen periode ben ik net als veel andere Nederlanders op vakantie geweest. Dit jaar geen bezoek aan het buitenland maar in Nederland. Met een camper trokken we door de provincie Noord-Holland.

We bezochten verschillende gemeenten met de fiets. Als gemeenteraadslid ga ik dan toch de gemeenten vergelijken met Putten. Wat is het aanblik van de gemeente, hoe zien de fietspaden eruit en fietsen ze fijn?

Voorzichtig trok ik de conclusie dat het in Putten mooi wonen is. Daar ben ik dankbaar voor. De renovatie van het Fontanusplein verloopt voorspoedig en krijgt als alles af is een mooie uitstraling. Ik maak graag gebruik van het fietspad langs de Postweg en de dijk langs Nulde. Goede fietsroutes met mooie uitzichten.

De voorzieningen in Putten zijn goed en door samenwerking van winkeliers ontstaan er initiatieven in het dorp. Een speurtocht voor kinderen en winacties voor klanten. In de laatste informatiebrief van de burgermeester werd geschreven dat Putten tot nu toe 53 corona gevallen kent. Putten hoort hiermee tot gemeenten met de minste besmettingen. Iets om dankbaar voor te zijn. Door in andere gemeenten rond te kijken werd ik ineens dankbaar voor het dorp waar ik in woon.

Is Putten dan helemaal af en klaar? Ik denk het niet, een gemeente als Putten moet in ontwikkeling blijven. Stilstand is immers achteruitgang. Daar is de gemeente Putten niet bij gebaat. Als gemeenteraadslid probeer ik altijd rond te kijken naar dingen die beter kunnen. Wilt u mij daarbij helpen? Samen kunnen we kijken naar de zaken die ons dorp mooier maken. De kanttekening die ik hier nog wel bij wil plaatsen, is dat we natuurlijk niet alleen moeten kijken naar de zaken die (nog) beter moeten. Het is ook goed om soms even stil te staan en te kijken naar waar je allemaal dankbaar voor bent. Daar is een vakantie dan wel een ideaal moment voor.

Zullen we samen kijken naar wat beter kan, maar ook samen dankbaar zijn voor het Putten waarin wij wonen?