De Klussendienst van Welzijn Putten is weer beschikbaar

Foto: Archief

Welzijn Putten start in september weer met de gebruikelijke activiteiten en diensten. Uiteraard met aanpassingen vanwege de corona regels. Deelnemers hebben persoonlijk bericht ontvangen over startdatum en aanpassingen.

Vrijwilligersvacaturebank
Na de lockdown begint het vrijwilligerswerk weer op gang te komen. Kriebelt het bij u ook? Wilt u graag weten waar en wat voor vrijwilligers gezocht worden in Putten? Kijk op www.welzijnputten.nl en klik op de donkerblauwe button ‘vrijwilligersvacaturebank’. Daar is een overzicht te vinden van de vele leuke vrijwilligersfuncties die in Putten beschikbaar zijn. Het is mogelijk om direct via de site op een vacature te reageren.

Beeldbellen
Welzijn Putten is op zoek naar mensen die willen leren beeldbellen. Tijdens de lockdown was beeldbellen voor veel mensen een welkome afleiding. Dankzij beeldbellen konden ze bijvoorbeeld de kinderen en kleinkinderen toch zien. Welzijn Putten wil graag in contact komen met mensen die niet kunnen beeldbellen maar dat wel graag willen leren om zich zo voor te bereiden op een volgende keer dat zij aan huis gekluisterd zullen zijn. Beeldbellen kan met een tablet of een smartphone en er zijn verschillende programma’s voor. De medewerkers van Welzijn Putten helpen graag om het programma van de eigen keuze te leren gebruiken. Graag leren beeldbellen? Neem dan contact op met Welzijn Putten. Bel 0341-357078 en vraag naar Simone.

Klussendienst
De klussendienst start voorzichtig weer op. Heeft u niet veel geld te besteden en bent u niet in staat kleine klusjes en reparaties zelf uit te voeren? De handige mannen van de klussendienst van Welzijn Putten zijn weer beschikbaar, ook voor binnen klussen. Dit kost 5.00 euro per klus plus de kosten van de materialen. Voorwaarde is dat de klus urgent is, dat de klant geen coronaverschijnselen heeft en dat de klant tijdens het klussen in een andere kamer of in de tuin gaat zitten en ook verder anderhalve meter afstand houdt. Een klus telefonisch doorgeven kan via telefoonnummer 0341-357078.

Wegwijs in Welzijn
Bent u op zoek naar hulp en weet u niet waar u terecht kunt? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn gaan met u in gesprek en wijzen de weg naar mogelijke oplossingen. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten. Wegwijs in Welzijn is telefonisch te bereiken via telefoonnummer 0341-357078 tijdens kantooruren.

Uitleen hulpmiddelen
Welzijn Putten verzorgt een Uitleenpunt van Medipoint. Iedere werkdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur zijn hulpmiddelen te leen en terug te brengen bij de balie in Stroud. Wel vragen de medewerkers van Welzijn Putten dringend om deze tijden in acht te nemen en niet onnodig na 11.00 uur spullen te komen halen of brengen. Meer weten? Raadpleeg de website www.medipoint.nl.