Doe mee aan de activiteit ‘Schilderen op de Ermelosche Heide’

Foto: Eigen foto

Wie laat zich op zondag 30 augustus inspireren door de bloeiende heide in de buurt van grazende schapen en doet mee met ‘Schilderen op de Heide’.

Tussen 12.30 uur en 15.30 uur kan iedereen een kunstwerk maken op de Ermelosche Heide. Kom met de eigen teken- of schilderspullen om 12.00 uur naar het bezoekerscentrum bij de schaapskooi van Ermelo. Hier worden belangstellenden ontvangen met koffie of thee. Zoek daarna vlakbij een mooi plekje op de heide en ga creatief aan de slag. De heide bloeit hopelijk nog een beetje en ergens in de buurt graast de kudde Veluwse heideschapen. Kunstenaars van STeK (Stichting Ermelo’s Kunstencollectief) komen deze middag helpen en kunnen tips en informatie geven. Iedereen kan meedoen met dit schilderevenement en alle technieken zijn toegestaan.

Deelname is gratis, maar aanmelden vooraf is nodig en mogelijk via [email protected]. Vermeld daarbij naam en leeftijd. Dit evenement kan veilig en ‘coronaproof’ gehouden worden; iedereen gaat op ruime afstand van elkaar zelfstandig aan de slag.

Langste schilderij bij de schaapskooi
Het publiek kan tussen 12.30 uur en 15.00 uur kijken naar de kunstwerken die gemaakt worden. Maar iedereen kan ook meewerken aan het langste schilderij van Schapedrift. Op het terras bij de schaapskooi wordt een lange rol papier op een tafel gelegd en hier mag iedereen zijn of haar eigen creatieve stuk invullen. De vrijwilligers zijn benieuwd hoe lang en mooi dit schilderij wordt. Na afloop worden alle kunstwerken verzameld en in oktober en november worden dan de schilder- en tekenwerken (voor wie dat wil)  in het bezoekerscentrum tentoongesteld.

Bij slecht weer gaat het evenement niet door. Bij twijfel ontvangen de deelnemers op zaterdag 29 augustus hierover een bericht. Contactpersonen voor dit schilderevenement van Stichting Schapedrift zijn Jeanne Dijkstra en Anneke Wullink. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 06-5043 6407 of 0577-407 235.

Bereikbaar
De schaapskooi en bezoekerscentrum Ermelosche Heide zijn gelegen aan de Postweg 50 te Ermelo. Aanrijden per auto is alleen mogelijk via de Drieërweg, tussen Ermelo en buurtschap Drie. Kijk voor meer informatie op de website www.schapedrift.nl.