Welzijn Putten start praatgroep voor kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblematiek

Foto: Archief

De inrichting van Stroud is aangepast aan de corona-richtlijnen en Welzijn Putten start activiteiten en diensten weer op. De diensten die niet kunnen worden uitgevoerd in lijn met de corona richtlijnen worden niet opgestart. Bovendien is een deel van de vrijwilligers en van de klanten terughoudend omdat zij  (of hun naasten) tot de kwetsbare groep voor corona behoren.

Het hervatten van diensten en activiteiten zal daarom stapje voor stapje gebeuren. Via deze rubriek worden de lezers van putten.nieuws.nl daar over geïnformeerd. Klanten en vrijwilligers van Welzijn Putten krijgen persoonlijk bericht wanneer een dienst of activiteit weer begint. De bus rijdt nog steeds alleen noodzakelijke ritten.

Doe-praatgroep voor kinderen van ouders met psychische problematiek
Vanaf maandag 7 september start er weer een regionale KOPP-KOV doe-praatgroep voor 8-12 jarige kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblematiek. Het gaat om zes bijeenkomsten voor maximaal acht kinderen. Voor kinderen van 13-16 jaar wordt er bij voldoende aanmelding ook een groep gestart. Aanmelden kan tot 1 september. Meer weten? Neem contact op met [email protected], telefoon 06-30997361 of [email protected] / [email protected].

De jonge mantelzorger
Iedereen tussen de 6 en 23 jaar is en voor iemand zorgt met een ziekte, beperking of verslaving is een jonge mantelzorger. Ken je iemand of ben je zelf een jonge mantelzorger en wil je dat delen met lotgenoten of wil je op de hoogte gehouden worden van activiteiten en nieuwtjes, neem dan contact op met [email protected] of via [email protected].

Wegwijs in Welzijn
Bent u op zoek naar hulp en weet u niet waar u terecht kunt? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn gaan met u in gesprek en wijzen de weg naar mogelijke oplossingen. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten. Wegwijs in Welzijn is telefonisch te bereiken op 0341-357078 tijdens kantooruren.

Diepvriesmaaltijden van Apetito
Mensen die niet meer (elke dag) zelf kunnen koken kunnen via Welzijn Putten maaltijden van Apetito bestellen. De maaltijden worden op maandag door vrijwilligers thuisbezorgd. Ook voor mensen die tijdelijk niet zelf kunnen koken. Bel voor meer informatie of intakegesprek 0341-357078.

Uitleen hulpmiddelen
Welzijn Putten verzorgt een uitleenpunt van Medipoint. Iedere werkdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur zijn hulpmiddelen te leen en terug te brengen bij de balie in Stroud. De medewerkers van Welzijn Putten vragen dringend deze tijden in acht te nemen en niet onnodig na 11.00 uur spullen te komen halen of brengen. Meer weten? Raadpleeg de website www.medipoint.nl.