Column van Jenneke Lubbertsen (ChristenUnie): Vooruitkijken

Foto: Eigen foto

Tijdens de kadernota in juni hebben we als gemeenteraad vooruitgekeken naar de begroting van volgend jaar. Hoewel we natuurlijk nooit weten wat het jaar zal brengen voelt het dit jaar extra onzeker. Want hoe groot zal de impact van de coronacrisis op ons dorp zijn?

Daarbij denk ik aan de fysieke en mentale zorgen, maar ook hoe banen en inkomens worden geraakt. En hoe zal het gaan met de verenigingen en kerken waar we als vrijwilliger aan verbonden zijn?

Naast alle onzekerheid zie ik ook veel positieve ontwikkelingen. Mooie initiatieven en samenwerkingsverbanden die voorheen niet vanzelfsprekend waren. Maar ook spontane acties in de straten en brede communicatie zodat iedere doelgroep in ons dorp bereikt werd. Kortom, een extra boost aan ons leven als dorp waarin iedereen zijn eigen plek en betekenis heeft.

Ik werd geraakt door het lied ‘niet alleen’ wat gedeeld is als dank en bemoediging voor de inzet van iedereen tijdens de coronacrisis via het platform #Nietalleen. Ik deel de link hier ook als bemoediging: we mogen er voor elkaar zijn, het ene moment door te geven, een ander moment door te ontvangen. www.protestantsekerk.nl/nieuws/lied-nietalleen-bedankt-vrijwilligers-voor-inzet/