Nieuw bestuur Lions Club Putten ‘Arkemheen’ geïnstalleerd

Het komend jaar vervult Rob van Erk de rol van president
Het komend jaar vervult Rob van Erk de rol van president
Foto: Eigen foto

Vorige week kwam de Lions Club ‘Arkemheen’ Putten bijeen voor de jaarlijkse bestuurswissel. Het komend jaar vervult Rob van Erk de rol van president. Hij wordt ondersteunt Marc Stottelaar (vice-president), Gert Contact (past president), Marc Mabelis (secretaris) en Tom van Arnhem (penningmeester).

De Lions Putten bestaat uit een groep mannen van verschillende pluimages die zich belangeloos inzetten voor de samenleving. Zij werken voor velen, soms onzichtbaar, op de achtergrond. Samen met de gemeente Putten helpen zij bijvoorbeeld werkzoekenden via een zo genoemd buddy traject met het vinden van een baan. Op deze wijze hebben zij diverse inwoners aan een baan of werkervaringsplek geholpen. Ook organiseren de leden van de Lions Club het Jeugd Muziek Podium in Putten. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement. Met name kinderen kunnen tijdens dit evenement hun muzikale talenten tonen voor een groot publiek.

Het eerstvolgende grote evenement wordt de jaarlijkse toertocht. Er wordt hierbij rekening gehouden met de landelijke Corona richtlijnen om besmettingen te voorkomen. Op zaterdag 19 september starten de deelnemers in het centrum van Putten. Van heinde en verre komen er dan bijzondere auto’s naar Putten. De opbrengst van deze toertocht gaat naar het lokale goede doel: de Zonnebloem Putten. Een groot aantal vrijwilligers van de Zonnebloem zet zich belangeloos in voor mensen met een lichamelijke beperking vanaf 18 jaar. Met een financieel steuntje in de rug uit de opbrengst van de Lions toertocht kunnen ze gezellige activiteiten organiseren voor deze mensen.