Regioarcheoloog Maarten Wispelwey houdt presentatie over de historie van de Ermelosche Heide

Foto: Schaapskooi Ermelo

Regioarcheoloog Maarten Wispelwey geeft op dinsdag 7 juli een presentatie over de historie van de omgeving van de Ermelosche Heide in het bezoekerscentrum bij schaapskooi Ermelo.

Onder de titel ‘Heide, heuvels en heidenen’ vertelt de archeoloog over de vele grafheuvels die op en rond de Ermelosche Heide te vinden zijn én over het ontstaan van de heidevelden. Een boeiende reis terug in de tijd. Aansluitend wandelt Wispelwey met liefhebbers over de Ermelosche Heide, naar de grafheuvels en het Romeinse marskamp. De avond begint om 19.30 uur en de terugkomst bij de schaapskooi is om 22.00 uur gepland.

Deelname aan deze avond bedraagt 5.00 euro per persoon, vrienden van Schapedrift betalen 4.00 euro. Dat is inclusief koffie of thee voorafgaand aan de lezing. De deuren van de schaapskooi gaan om 19.00 uur open. Aanmelden en betalen kan vooraf via de website www.schapedrift.nl. Er kunnen maximaal twintig personen inschrijven. In het bezoekerscentrum en tijdens de wandeling moet 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden worden.

Regioarcheoloog Maarten Wispelwey is al 20 jaar werkzaam op de Veluwe, maar heeft nog steeds een frisse kijk op de geschiedenis van de Veluwe. Uitgangspunt van zijn lezing is de Ermelosche Heide met zijn grafheuvels en het Romeinse marskamp. Hoewel het misschien ‘oude zaken’ betreft, weet Wispelwey het publiek toch weer te verrassen met nieuwe feiten. Met zijn enthousiasme neemt hij toehoorders mee in het verhaal van de heide en zijn (pré-) historische bezoekers en bewoners, waarna men met hem het veld ingaat om alles wat hij verteld heeft met eigen ogen te kunnen zien.

De schaapskooi en het bezoekerscentrum Ermelosche Heide is te vinden aan de Postweg 50 in Ermelo,  bereikbaar via de Drieërweg tussen Ermelo en Speuld.