Column van Evert van Rijn (SGP): Houd Putten bereikbaar

Foto: Gemeente Putten

Over de Stationsstraat wordt al heel lang gediscussieerd. Het voorlopig ontwerp is onlangs door het college vastgesteld. De Stationsstraat is een ontsluitingsweg voor het achterliggend gebied. Maar uit het ontwerpplan kan ik dat niet halen, want men maakt een gedeelte van de weg 30 kilometer per uur. Dat kan toch niet waar zijn?

Want wat betekent dat voor de hulpdiensten? Brandweer, politie en ziekenauto moeten via de Nijkerkerstraat en de Henslare rijden en dat duurt veel te lang. Veiligheid van de burgers in de woonwijk en op het industrieterrein gaat voorop! Wat mij betreft blijft de Stationsstraat een 50 kilometer per uur weg, dan blijft het een ontsluitingsweg.

En dan het winkelcentrum. Het is toch een beknotting van de keuzevrijheid dat wij als Putters geen mogelijkheid hebben om op bepaalde tijden met de auto bij de winkels te komen? Als men slecht ter been is dan heb je een probleem en word je buitengesloten. Of een mantelzorger, die iemand bij een winkel wil brengen met de auto voor een boodschap en geen invalide parkeerkaart heeft. Dat kan niet meer. Dat is toch geen manier. Met de behandeling van het centrumplan in de gemeenteraad heeft de SGP voorgesteld om het centrum in de morgen (behalve op woensdag en zaterdag) 2 uur vrij te geven, gelijktijdig met de venstertijden van het bevoorradingsverkeer. Dat is toch het minste wat je kunt doen? Daar zijn onze zwakkere mensen die toch al zo veel moeten missen mee geholpen.

Ik wens een ieder veel wijsheid en kracht van Boven toe.

Regelmatig vertelt een Puttense politicus in een column wat hem of haar bezighoudt. Deze keer is het de beurt aan Evert van Rijn, raadslid van de SGP. Reageren? Stuur een email naar [email protected].