Het Putter Stoomgemaal mag weer bezoekers ontvangen

Foto: Putter Stoomgemaal

Het Putter Stoomgemaal mag weer bezoekers ontvangen, uiteraard wel volgens de regels die zijn opgesteld door het RIVM in samenwerking met de museumbranche.

Afgelopen weken hebben de vrijwilligers van het Putter Stoomgemaal uitgekeken naar deze dag. In het verkorte draaiseizoen willen de vrijwilligers met veel enthousiasme de bezoekers het gemaal in werking laten zien. Zaterdag 27 juni is de eerste draaidag van het seizoen. Bezoekers zijn welkom vanaf 10.00 uur. De machine wordt gestart om 11.00 uur en blijft in werking tot 16.00 uur.

De vrijwilligers willen de bezoekers graag uitleg gegeven over het gemaal en de polder en kinderen kunnen een hulpstokers diploma halen. In de schuur kunnen belangstellenden, onder het genot van een kop koffie/thee of een glas limonade, de verzameling modellen en werktuigen bezichtigen. Met in acht neming van de regels wordt dit gratis aangeboden, wel wordt een donatie zeer op prijs gesteld.

Het Putter Stoomgemaal is te vinden aan de Arlersteeg 32 in Putten. Kijk voor meer informatie opĀ  website www.putterstoomgemaal.nl of bel naar 033 – 2453 257 of 0342 – 414 418.