Voedselpakketten voor het dorp Mago in Kenia inmiddels afgeleverd

De stichting Lokaal Comité Ontwikkelingssamenwerking in Putten (Stichting LCO) heeft voedselpakketten beschikbaar gesteld voor de honderd armste gezinnen in het dorp Mago in Kenia. Net als veel andere Afrikaanse landen is Kenia zeer hard getroffen door het coronavirus. Door de lockdown ligt de economie plat, hebben de allerarmsten geen inkomsten en wordt de honger daar letterlijk gevoeld.

Om de ergste nood voor nu te ledigen, ontvingen de armste gezinnen in het dorp gisteren een voedselpakket. De pakketten zijn gevuld met de basisproducten die men daar nodig heeft, zoals: maismeel, tarwemeel, suiker, thee, rijst en bakolie. Ook zit er zeep in om daarmee iets te kunnen doen aan de nu geldende hygiënevoorschriften. Uiteraard werden de pakketten ‘coronaproof’ geleverd. De bevolking hield anderhalve meter afstand van elkaar.

Sinds een aantal jaren wordt vanuit de stichting LCO hulp geboden aan de inwoners van Mago, een klein dorp in één van de armste gebieden in West-Kenia. De hulp richt zich op het meer zelfredzaam maken van de mensen daar op langere termijn. Dit gebeurt onder andere door het slaan van een waterput voor schoon drinkwater, het leggen van zonnepanelen voor elektriciteit en het bouwen van een plantenkas om zelf groenten te kweken. Nu, door de pandemie, was echter een andere actie nodig om op korte termijn de allerarmsten van voedsel te kunnen voorzien.