Werkzaamheden reconstructie Kiefveldersteeg maandag van start

Vanenburgerallee wordt dit jaar nog opgeknapt
Vanenburgerallee wordt dit jaar nog opgeknapt
Foto: Archief

In de zomermaanden wordt de Kiefveldersteeg gereconstrueerd. Wegenbouwbedrijf Schagen Infra uit Hasselt start maandag 15 juni met de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden zijn de Mariahoeve en Kasteel De Vanenburg in ieder geval vanuit één richting bereikbaar. Voor het doorgaande verkeer worden omleidingsroutes ingesteld.

De reconstructie van de Kiefveldersteeg maakt onderdeel uit van het project ‘Verkeer Steenenkamer fase 2’. De werkzaamheden aan de Kiefveldersteeg zijn uiterlijk 31 juli gereed. Vervolgens wordt de Waterweg gereconstrueerd. Hiervoor starten de werkzaamheden op 24 augustus en als alles goed verloopt is de Waterweg uiterlijk 30 oktober weer klaar voor gebruik. Op 2 november start het wegenbouwbedrijf dan met de aanleg van de verkeersmaatregelen op de Vanenburgerallee. Deze werkzaamheden worden uiterlijk op 18 december afgerond.

De aanleg van het fietspad naar de Mariahoeve volgt later. Omdat de grondverwerving nog niet is geslaagd kan de gemeente het fietspad langs de Kiefveldersteeg nu nog niet aanleggen. Het gaat om het gedeelte tussen de Vanenburgerallee en de Mariahoeve. De gemeente hoopt alsnog met de grondeigenaren tot overeenstemming te komen. Lukt dit niet, dan is de gemeente genoodzaakt een onteigeningsprocedure in gang te zetten.

De Kiefveldersteeg en Waterweg krijgen bloemrijke bermen. Vanwege de ligging van kabels en leidingen kunnen er geen nieuwe bomen langs de Kiefveldersteeg worden geplaatst. Daarom worden de bermen langs de Kiefveldersteeg en de Waterweg behandeld met een bloemrijk mengsel. Dit draagt bij aan de biodiversiteit en dan hoeft er nog maar één keer per jaar te worden gemaaid. Bovendien heeft hogere begroeiing een gunstig effect op de verkeerssnelheid.

Op de website www.putten.nl/inwoners/projecten/steenenkamer is nog meer informatie te vinden en daar zijn ook de uitvoeringsontwerpen voor de Waterweg, Kiefveldersteeg en Vanenburgerallee te bekijken.