Bibliotheek start met het bezorgen van boeken

Foto: Redactie

De Bibliotheek is weer open voor mensen die zelf naar de bibliotheek kunnen komen of een ander hebben die dat voor hen kan doen. Voor mensen voor wie dit niet zo vanzelfsprekend is, start Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Gresbo Post de dienst BezorgBieb.

Leden die aan huis gebonden zijn en geen andere manier van lezen hebben, kunnen bellen  en de medewerkers van de bibliotheek zorgen dan gratis voor de bezorging van boeken aan huis.

Deze service is gratis en staat open voor leden die geen andere mogelijkheid hebben om boeken te lenen. Dat geldt voor leden die bijvoorbeeld slecht ter been zijn of de mensen die vanwege het Covid19-virus tot de kwetsbare groep behoren en niet zelf naar de Bibliotheek kunnen komen. Leners in Elspeet, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Putten kunnen gebruikmaken van deze bezorgservice.

Belangstellenden die gebruik willen maken van de BezorgBieb kunnen dit telefonische melden via telefoonnummer 085-2733575. Er wordt dan naar de leesvoorkeur gevraagd, bijvoorbeeld historische romans, (christelijke) familieromans, thrillers of non-fictie boeken. Ook kunnen deze leden kiezen voor grootletterboeken of dvd’s. Vervolgens zoeken de medewerkers van de bibliotheek maximaal vijf materialen uit en zetten deze in een tasje klaar voor de bezorgdienst.

Tijdens de telefonische aanmelding wordt de bezorgdatum ook direct doorgegeven. Aanvragen die voor woensdag binnen komen, worden in diezelfde week op vrijdag bezorgd. Komt de aanvraag later in de week binnen dan wordt de bezorging een week later op vrijdag.

Het bezorgen gebeurt contactloos en volgens de regels van het RIVM om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De tassen worden voor de deur gezet door de medewerker van Gresbo Post. Hij/zij neemt gepaste afstand, belt aan en wacht tot het boekenpakket is opgepakt. Boeken of andere materialen die retour kunnen, mogen in een tasje worden meegegeven aan de medewerker. De medewerkers van de bibliotheek halen de boeken, na 36 uur quarantaine, van de lenerspas.

Meer informatie over deze dienst is terug te vinden op de website van de bibliotheek. Aanmelden kan via telefoonnummer 085-2733575. Bereikbaar tijdens de reguliere openingstijden van Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Reacties