Putten heeft de best ‘scorende’ flitspaal van Gelderland

Foto: Archief

De flitspaal aan de Voorthuizerstraat (N303) in Putten flitste het afgelopen kwartaal 6346 keer. Daarmee is het de hoogst scorende flitspaal van Gelderland in de afgelopen maanden. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid maakte gisteren het aantal geconstateerde verkeersovertredingen over de eerste vier maanden van 2020 in Nederland bekend.

Kijkend naar de cijfers van Gelderland is er nog een flitspaal in Ede-Zuid die voor behoorlijk wat bekeuringen zorgde. Deze paal flitste 6157 keer in het eerste kwartaal van 2020. Ook de flitspaal aan de Van Geenstraat liet zich niet onberoerd. Deze paal registreerde 2536 snelheidsovertredingen.

Ook maakte het ministerie bekend dat er in de eerste vier maanden van 2020 2.481.352 verkeersovertredingen zijn geconstateerd voor onder meer te hard rijden, door rood licht rijden en handheld bellen. Dat is minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Toen werden 2.729.233 verkeersboetes opgelegd op grond van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv).

“Het is de verwachting dat de afname van het aantal geconstateerde verkeersovertredingen voor een belangrijk deel komt doordat het rustiger is op de weg sinds de oproep van de overheid half maart om zoveel mogelijk thuis te blijven vanwege corona. Tussen 12-16 maart 2020 is ook de maximumsnelheid op snelwegen overdag verlaagd naar 100 km/u. Mogelijke effecten van het verlagen van de maximumsnelheid zijn lastig na te gaan, omdat het samenvalt met het rustiger verkeersbeeld als gevolg van corona en de overheidsoproep om niet onnodig te reizen”, meldt het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Reacties