Ook de Boekenmarkt van het PHG opent weer haar deuren en treft coronamaatregelen

Foto: Archief

De boekenmarkt van het Puttens Historisch Genootschap gaat op zaterdag 13 juni weer open. De collectie is nog verder uitgebreid en door meer lokalen is er ruimte gecreëerd. En natuurlijk is de Boekenmarkt vanaf de opening helemaal toegespitst op de ‘1,5 meter-werkelijkheid’.

De bezoekers komen binnen bij de vertrouwde ingang aan de Bilderdijkstraat en verlaten de Boekenmarkt aan de PC Hoofdstraat. De vrijwilligers van de Boekenmarkt hebben – mede dankzij de opruimacties van velen in de afgelopen Corona weken – erg veel mooie boeken binnen gekregen, zodat de collectie tweedehands boeken nog meer is uitgebreid. Alle boeken, ook de bijzondere, kosten 1.00 of 2.00 euro per stuk. De inkomsten zijn volledig bestemd voor de beide musea (Historisch Museum De Tien Malen en Museumboerderij Mariahoeve) in Putten.

De PHG Boekenmarkten vinden plaats in de voormalige basisschool ‘Klein Schovenhorst’ aan de Bilderdijkstraat 45 in Putten (eigen ingang tegenover de Aldi). Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

De vrijwilligers van de PHG Boekenmarkt kunnen altijd nieuwe aanvoer van boeken gebruiken, dus een ieder die aan het opruimen is en boeken over heeft kan contact opnemen met Ep Jansen (M. 06 – 8120 8580) of Peter Vink (M. 06 – 5117 9335).

De basisregels in de PHG Boekenmarkt zijn kort gezegd: houd 1,5 meter afstand, alleen pinbetalingen worden geaccepteerd, desinfecteer de handen, mandjes zijn verplicht en er kan een maximum van 15 bezoekers tegelijk naar binnen. Voor het handen reinigen is in het beginportaal een gelpompje geplaatst.

Reacties