Bosbad Putten heropent voor zwemles en baanzwemmen

Foto: Bosbad Putten

Na enkele maanden van sluiting vanwege de coronacrisis, heropent Bosbad Putten op dinsdag 2 juni voor zwemlessen en baanzwemmen. Het betreft fase 1 van de heropening van het zwembad. Het buitenbad en subtropisch bad blijven nog gesloten.

“Afhankelijk van verdere versoepelingen vanuit de overheid en het RIVM kunnen we die later ook weer in gebruik nemen, maar dat is nu nog niet mogelijk vanwege onder meer de gewenste 1,5 meter afstand”, vertelt manager Dick Eijlander van het Puttense zwembadcomplex.

De zwemlessen worden op de bekende tijden gegeven, voor het baanzwemmen gelden een aantal spelregels. Die zijn conform richtlijnen van het RIVM en de brancheorganisatie van zwembaden opgesteld. Zo kunnen baanzwemmers zich niet zomaar melden bij Bosbad Putten, maar moeten zij vooraf hun plekje reserveren via de website www.bosbadputten.nl. “We kunnen in de eerste week per uur maximaal veertien zwemmers op veilige afstand laten zwemmen, de weken erna wat meer. Daarom werken we met zogenaamde tijdslots”, legt Dick Eijlander uit. “Iedereen kan via de website een zwemuur reserveren, waarvan men vijftig minuten in het water kan vertoeven.” Het is de bedoeling dat mensen thuis even douchen en hun zwemkleding alvast aantrekken. Dit om de doorstroming snel te laten plaatsvinden. Bij de kassa kan men uitsluitend met PIN-pas betalen. In het zwembad is een slimme en voor iedereen veilige routing uitgezet. Een los kaartje voor baantjes trekken kost 4.70 euro. Wie een winterabonnement heeft dat op 1 mei verliep, kan daarmee tot en met vrijdag 17 juli zwemmen.

De keuze om in fases het subtropische zwembad weer te heropenen heeft niet alleen te maken met voorschriften vanuit de overheid. “We maken hiermee ook een keuze voor de veiligheid van onze gasten en medewerkers”, aldus Eijlander. “Hoe graag we ook, zeker met dit mooie voorjaarsweer, terug willen naar de oude situatie doen we geen concessies aan de veiligheid.” Dat over enkele weken de nieuwe wildwaterbaan van ruim honderd meter operationeel is, doet daar niets aan af. “Die wordt gebouwd voor tientallen jaren waterpret. En hoe lastig het ook is om geduld te hebben, we hopen daar nog decennia lang veel plezier aan te beleven.”

Reacties