Lever oude, bruikbare spullen in en steun hiermee de Puttense samenleving

Vanaf vandaag (vrijdag 29 mei) kunnen er weer goederen worden gebracht bij Kringloopwinkel Overnodig in hun nieuwe pand aan de Achterstraat 77 (het voormalige pand van Kok meubelen). Tussen 10.00 uur en 15.00 uur staan de vrijwilligers van dinsdag tot en met zaterdag klaar om de goederen in ontvangst te nemen.

De afgelopen maanden hebben de vrijwilligers zich ingezet om het nieuwe pand om te toveren tot een prachtige kringloopwinkel. Tijdens een rondleiding door de nieuw te openen winkel komen we in een grote inleverhal en technische ruimte terecht. Hier worden de ingeleverde goederen gesorteerd en technisch nagekeken. Daarna kunnen de spullen zo de winkel in. Via het kantoor en de kantine kunnen de vrijwilligers zien wat er in de winkel gebeurt. De winkel wordt heel ruim opgezet en is coronaproof gemaakt. Hiervoor hebben de medewerkers een duidelijke looproute gerealiseerd. Als klanten deze route volgen dan komen ze in verschillende winkeltjes terecht. Te beginnen bij de huishoudelijke artikelen zoals serviesgoed en artikelen van Tupperware. De route vervolgend is er een grote ruimte waar textiel en kleding te vinden is. Ook zal hier een paskamer aanwezig zijn. Daarna komen de klanten terecht in de sport- en spelhoek. Hier is ook speelgoed te vinden. Naar links lopend is er een prachtige ruimte ingericht voor de tweedehands boeken. In de uitgebreide bibliotheek is tevens een grote leestafel te vinden.  Ook wordt er een ‘winkeltje’ ingericht met muziekapparatuur. Hier zijn tevens de platen en cd’s te vinden. De hele rechterzijde van de nieuwe winkel wordt omgetoverd tot meubelwinkel. In deze ruimte kunnen klanten ook het witgoed vinden.

“We hebben ook een werkplek ingericht waar onze medewerkers gemakkelijk de goederen op internet kunnen plaatsen. Daar willen we in de toekomst meer gebruik van gaan maken. Alles gaat natuurlijk om het genereren van geld”, legt Cornelis Klomp, voorzitter van de kringloopvereniging, uit. “We zijn een neutrale vereniging en proberen zoveel mogelijk geld te verdienen om de Puttense samenleving financieel te kunnen ondersteunen. De ‘winst’ die wij als vereniging genereren wordt door ons besteed aan goede doelen in de regio Putten. Op deze manier hebben we de afgelopen jaren al veel goede doelen de helpende hand geboden.”

Klomp vervolgt: “Omdat we nu zoveel ruimte hebben hopen we dat veel inwoners weer hun spulletjes komen inleveren, zodat we weer van betekenis kunnen zijn voor de Puttense samenleving. Dus hierbij roep ik iedereen op die spullen over heeft om deze bij ons in te leveren.”

De vijfendertig vrijwilligers kunnen niet wachten om de nieuwe winkel te openen en hun klanten weer te kunnen ontvangen. Maar hiervoor is nog wat geduld nodig, want nu de ruimte volledig geschilderd is staat er nog een flinke verhuizing te wachten. Begin juli hopen de vrijwilligers dan toch hun deuren te kunnen openen.

Neem voor verder vragen of informatie contact op via het bekende telefoonnummer 0341-356162 of stuur een mail naar [email protected]

Reacties