De werkzaamheden aan de pleinen in het centrum gaan begin juni van start

Foto: Archief

In de eerste week van juni start het werk aan de pleinen, te beginnen bij het Fontanusplein. Het toekomstbestendig maken van het centrum brengt werk met zich mee. De gemeente Putten doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken.

Aannemingsmaatschappij Van Gelder uit Elburg verzorgt het werk aan het Kerkplein en het Fontanusplein. Voor specifieke vragen over de werkzaamheden kunnen belanghebbenden rechtstreeks contact opnemen met Van Gelder.n? Neem dan rechtstreeks contact op met Van Gelder. Omgevingsmanager Paulien Bisschop is hiervoor bereikbaar via telefoonnummer 06 – 8328 2822 of stuur een email naar [email protected].

In juni wordt er gestart met fase A en dat zijn de werkzaamheden aan het Fontanusplein voor de ingang van het gemeentehuis. In juli zijn wordt dit afgerond. In augustus wordt gestart met de werkzaamheden aan het Fontanusplein voor De Aker. Deze werkzaamheden worden fase B genoemd en die hoopt Van Gelder af te kunnen ronden in september. In oktober en november wordt er gewerkt aan het Kerkplein bij de Oude Kerk (fase C) om vervolgens van december tot februari 2021 het Kerkplein voor de VVV op te knappen (fase D).

Tijdens de bouwvak wordt er niet aan de pleinen gewerkt. De bouwvak is van maandag 3 augustus tot en met vrijdag 21 augustus. In de planning is de aannemer met name bij fase C en fase D afhankelijk van de weersomstandigheden.

Het grootste deel van de werkzaamheden aan de winkelstraten (kernwinkelgebied) staat gepland voor 2021. Voorbereidend werk kan eerder plaatsvinden. Dit gebeurt nu bijvoorbeeld al in de Dorpsstraat. Tijdens de werkzaamheden aan de pleinen worden ten minste vijfentwintig procent van de parkeervakken behouden. De blauwe zone blijft hier van kracht. Langer parkeren kan wel op de parkeerterreinen aan de Brinkstraat.

Kijk voor informatie over het centrumplan op de website van de gemeente Putten www.putten.nl/centrumplan.