Column van Jannita la Roi (Wij Putten): Het piept en het kraakt

Foto:

Keurig op je beurt wachten was tot voor kort voor de gemiddelde Nederlander niet altijd de gewoonte, maar daar is nu wel verandering in gekomen. Sinds twee maanden zijn we gewend om op elkaar te wachten, niet te dringen en anderhalve meter afstand te houden.

Het fysieke dringen in de winkel is er niet meer bij, maar dat geldt helaas niet voor het gemeentelijk loket van het sociaal domein.

In mijn werk bij de gemeente Oldebroek word ik dagelijks geconfronteerd met dringende noodzaak om in te grijpen en bij te sturen in schrijnende situaties. Er zijn meer aanvragen voor de voedselbank, financiële bijstand of andere vormen van ondersteuning in de thuissituatie, omdat niet iedereen het hoofd boven water kan houden in deze tijd. Dat vraagt de nodige creativiteit en lef om te komen tot oplossingen.

Als raadslid van Wij Putten wil ik alert zijn op signalen in de samenleving, zodat ik dit mee kan nemen als we als gemeenteraad deze onderwerpen bespreken. Stilzitten is wat mij betreft geen optie en ik hoop dat we met elkaar creatief kunnen zijn en blijven. Ik zie een oplossing in het versterken van netwerken, om eenzaamheid en sociale problemen te bestrijden. Als we met elkaar alert zijn en problemen bespreekbaar durven te maken, kunnen we het verschil maken. We slagen er dan niet alleen in om rustig te wachten tot betere tijden, maar tonen ook lef om er voor iemand te zijn die het moeilijk heeft.

Het piept en het kraakt. Door er voor elkaar te zijn, beperken we de sociale problemen die corona met zich meebrengt.

Regelmatig vertelt een Puttense politicus in een column wat hem of haar bezighoudt. Deze keer is het de beurt aan Jannita la Roi (Wij Putten), raadslid van Wij Putten. Reageren? Stuur een email naar [email protected].